El Voluntariat per la llengua arriba aquest curs a les 74 parelles

S'ha reactivat la campanya de promoció i informació del programa que es renova de manera periòdica cada dos anys amb la voluntat d’atreure nous participants

Comentaris

Cartell promocional de la campanya.
Cartell promocional de la campanya.

El Departament de Política Lingüística i Andorra Telecom han reactivat la campanya de promoció i informació del programa de Voluntariat per la llengua. La promoció es renova de manera periòdica cada dos anys amb la voluntat d’atreure nous participants.

El lema que es va triar per a l’última campanya, ‘Xerrem?’, i el vídeo de promoció tornen a ser presents a les xarxes socials, les webs i els canals habituals de Política Lingüística i al local d’atenció al públic d’Andorra Telecom, per donar un nou impuls al programa de creació i dinamització de parelles lingüístiques.

La campanya ‘Xerrem?’ mostra els integrants d’una parella lingüística fictícia, la Laia i el Matías, que queden per WhatsApp per a una trobada de conversa setmanal. El Voluntariat per la llengua es va implantar a Andorra fa 18 anys amb l’objectiu d’unir persones que volen perfeccionar els seus coneixements de català amb voluntaris catalanoparlants que les ajuden a millorar la competència i la fluïdesa en la parla. A més, s’organitzen diverses activitats durant l’any perquè les parelles es puguin conèixer i socialitzar en altres contextos, i se’ls ofereixen promocions com invitacions de cinema, teatre, museus o concerts a l’Auditori Nacional d'Ordino.

Des de l’inici del Voluntariat per la llengua s’han creat més de 1.200 parelles. La nova temporada ha començat amb indicadors molt positius: 22 parelles actives de temporades anteriors, 33 de noves en modalitat presencial, 16 parelles Andorra-Praga en modalitat virtual i tres parelles joves de l’Escola Andorrana de batxillerat i el col·legi María Moliner.

En total, ja hi ha 74 parelles en marxa el primer quadrimestre d’activitat. El repte d’aquesta temporada és reactivar les activitats culturals per dinamitzar la participació i la interacció entre els participants en el programa. Al setembre es va convidar les parelles a un espectacle de música, imatge i paraula basat en el llibre La Fàbrica, del poeta Miquel Martí i Pol, creat pels músics i germans Pere i Carles Girbau, i al novembre es va organitzar una visita guiada gratuïta a l’exposició Vasarely. 

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending