Veïns de la urbanització de la Plana reclamen accions contundents contra els ‘bòlids’

Expliquen que durant la pandèmia es van acostumar a caminar per la vorada de la calçada i que actualment no guanyen per ensurts per les ‘curses’ que alguns vehicles fan per la carretera especialment a l’hora de sortida del British School

Una imatge de la recta propera a la urbanització de la Plana on molts vehicles s'accedeixen.
Una imatge de la recta propera a la urbanització de la Plana on molts vehicles s'accedeixen.

Veïns de la urbanització de la Plana, a Escaldes, reclamen accions contundents, especialment a la policia, per mirar de frenar els excessos de velocitat amb què circulen cotxes d’alta gamma que especialment ‘fan curses’ per la carretera que va de la zona d'Engolasters fins a la Comella a l’hora de sortida dels escolars del British School. “Posar remei quan ja ha passat alguna cosa no és la solució”, explica el veïnat.

Durant la pandèmia, molts dels residents a la zona, especialment a la urbanització esmentada, es van acostumar a caminar amunt i avall en la vorada de la calçada, ja fos direcció a Engolasters o cap a la Comella. Bona part d’aquestes persones, especialment les que tenen animals de companyia a casa, han continuat fent el mateix exercici i ara no guanyen per ensurts. Admeten que el comú d’Escaldes ha instal·lat unes bandes sonores a l’altura de la urbanització per mirar de frenar la velocitat amb que circulen els vehicles -motos i cotxes, especifiquen els veïns-, però que això no és suficient.

Primer perquè en molts casos, conductors joves, es prenen les bandes sonores com una mena de joc i, després, perquè és just passada l’antena de la Comella on comença una llarga recta que acaba amb la corba que ja queda a tocar de la urbanització, fent encara més perillosa la situació. Admeten els veïns que més enllà dels ensurts que poc o molts tots han viscut -“haver de saltar a cuita-corrent, apartar-se de forma brusca”- no s’han hagut de lamentar més danys, “però no caldria esperar a què passés res per actuar”.

Coincideixen els diferents consultats que el problema principal es dóna a les tardes, a partir de 2/4 de 5. A la sortida del British School, a l'antic alberg de la Comella. Llavors les curses s’accentuen durant mitja hora, una hora. “N’hi hauria prou en col·locar un radar uns quants dies seguits i anar imposant multes, segur que durant una temporadeta afluixarien i contribuirien a pagar les despeses originades per la pandèmia”, remarquen les fonts.

Comentaris (4)

Trending