Una trentena de refugiats ucraïnesos en espera per tenir el permís

El Govern mira de netejar el registre de les persones que s’havien acollit a aquesta condició, tenint en compte que moltes d’elles han marxat d’Andorra

Un grup de famílies d'acollida durant l'arribada de refugiats ucraïnesos.
Un grup de famílies d'acollida durant l'arribada de refugiats ucraïnesos. ALTAVEU MÈDIA

Andorra continua rebent peticions per part de refugiats ucraïnesos per poder tenir permís de sojorn i treball. De fet, fins a trenta persones estarien, en certa manera, en llistat d’espera per poder regularitzar la seva condició al país. La quota que havia establert el Govern, situada en 285, estava complerta des de fa setmanes, però s’està mirant de netejar el registre després de la marxa d’alguns acollits.

A finals de juny, la quota de refugiats ucraïnesos amb permís temporal al país havia arribat als 284 dels 285 de límit. Seguint la tendència a l’estabilització que ja s’havia augurat des del Govern, han seguit arribant peticions, però de forma més progressiva. Actualment, es valoren fins a una trentena de persones, que estarien en espera per poder residir a Andorra i poder treballar degut a la seva situació.

El ministre portaveu, Eric Jover, ha remarcat que la quota està completa, però que s’està mirant de netejar el registre. Per aquest motiu, i en una tasca interministerial, s’està comprovant quants dels 284 refugiats que es trobaven al país hi continuen residint. Es té constància, de moment, que fins a una quarantena haurien marxat d’Andorra. “Una vegada es vegi quin és el resultat final d’aquesta neteja, es decidirà si es poden complementar o no, i si es pot donar resposta a les persones que han entrat amb posterioritat al país”, ha explicat Jover.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending