Les tempestes provoquen petites esllavissades i una trentena d'intervencions dels Bombers

S'han fet rescats de muntanya, s'han embussat canonades a causa de l'aigua i la pedra, i el COEX ha hagut d'actuar en diverses carreteres

Comentaris

Caiguda de terra i rocs a la carretera d'Ós de Civís.
Caiguda de terra i rocs a la carretera d'Ós de Civís. Comú de Sant Julià de Lòria

Les tempestes d'aigua i pedra d'aquest diumenge a la tarda han obligat el Cos de Bombers a efectuar més d'una trentena de sortides i al COEX, amb l'ajut dels serveis comunals, a netejar de pedres i terra algunes carreteres. L'afectació més important ha estat a Ós de Civís amb l'acumulació de rocs i de terra al mig de la calçada. També hi hagut problemes a l'Aldosa. Les pistes de Vallnord-Pal Arinsal han quedat ben emblaquinades per la pedra.

 

Han tingut lloc petits despreniments a la carretera d'Aixirivall, no massa lluny de l'indret on es va produir una esllavissada. Algunes de les estacions meteorològiques han recollit entre 30 i 50 litres per metre quadrat, la qual cosa ha comportat un descens notable de les temperatures d'entre 13 i 15 graus.

El Cos de Bombers ha dut a terme diversos rescats de muntanya i un d'ells en una via ferrata. Les precipitacions han estat més intenses a la zona sud del país. Tot i que s'havia anunciat la possibilitat de pluja no s'esperava que fos d'aquesta intensitat.

Les tempestes es poden reproduir la setmana vinent, entre dimecres i dijous. La pluja d'aquest diumenge ha acabat amb una situació de sequera i de calor que havia obligat a tancar els berenadors comunals d'Andorra la Vella, Sant Julià de Lòria i la Massana i a extremar les precaucions davant el risc d'incendis forestals.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending