La sala de vetlles de Sant Julià rep familiars, amics i autoritats per acomiadar Francesc Badia

La desfilada de persones ha estat constant i un quart d'hora abans de l'obertura ja hi havia gent esperant per donar el condol per l'exveguer episcopal

Corones a la sala de vetlles de Sant Julià de Loria.
Corones a la sala de vetlles de Sant Julià de Loria. Altaveu

La sala de vetlles de Sant Julià de Lòria ha vist passar centenars de persones que han volgut fer costat als familiars de l'exveguer Francesc Badia, mort divendres als 97 anys. Ha estat una desfilada constant i un quart d'hora abans de l'obertura de la sala ja hi havia gent esperant.  Entre les més matineres, la ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla.

Les mostres de condol ha estat nombroses i es repetiran aquest diumenge amb el funeral que tindrà lloc a les deu del matí a l'església parròquial de Sant Julià i Sant Germà amb les mesures de distanciament. Francesc Badia va ser l'últim veguer episcopal i una figura clau en tot el procés que va culminar amb l'aprovació de la Constitució el 14 de març del 1993.

Fins el darrer dia va estar escrivint i durant el confinament de la pandèmia de la Covid-19 va aprofitar per redactar una sèrie d'articles. La vetlla coincideix amb el sant de la seva esposa, Maria Gomis.

A la sala de vetlles hi havia els seus tres fills, Mariona, Montse i Francesc que han rebut l'escalf d'amics i coneguts. Tots han coincidit a destacar la vàlua humana de l'exveguer, la seva implicació en la vertebració social com ara la seva aportació a Càritas Parroquial de Sant Julià de Lòria o la seva faceta d'historiador i d'escriptor. El cap de Govern, Xavier Espot ha escrit a les xarxes socials que Francesc Badia "era un home bo, intel·ligent i gran servidor d'Andorra. Una persona que ja abans de la Constitució va contribuir a fer d'Andorra un autèntic Estat de dret".

 

Comentaris

Trending