El robot que ‘coneix’ el client i li dona premis

Una farmàcia de Santa Coloma aposta per la robòtica per estalviar-se feina “feixuga” i personalitzar el servei

La presentació del robot, aquest dijous a Santa Coloma.
La presentació del robot, aquest dijous a Santa Coloma. Albert Belis

El primer robot amb intel·ligència artificial i realitat virtual ja és a Andorra, i en concret en una farmàcia de Santa Coloma, on donarà un servei pioner en aquest sector. L’objectiu és estalviar-se la feina “feixuga”, conèixer les necessitats de cada client i donar-li premis.

Ha costat d’arrencar, fins i tot l’han hagut d’adormir, però al cap d’una estona s’ha posat en funcionament i ha acceptat el primer client. Una farmàcia de Santa Coloma ha incorporat a la seva plantilla des d’aquest dijous un robot de l’empresa madrilenya Futura Vive i, d’aquesta manera, converteix Andorra en el primer país d’Europa que disposa d’un giny social que dona assistència a una farmàcia.

El robot de Futura Vive.
El robot de Futura Vive. Albert Belis

“Substitueix la feina mecànica i monòtona, el que no ens agrada fer i ens treu temps del que realment és important”, ha afirmat Elena Lafuente, propietària de la farmàcia El Cedre. Així, el client que ho vulgui s’haurà de registrar al robot, que s’expressa en català i en castellà, aquest li farà fer algun joc i després començarà a entrar dades que la màquina recopilarà, enviarà al farmacèutic i aquest tindrà més coneixement de les necessitats del client i li podrà enviar la informació més precisa.

A més, es podrà fer la tarjeta ‘premium’ de l’establiment, cosa que li permetrà optar a premis i regals amb l’objectiu de gratificar la fidelitat del client. El giny, que no substitueix cap treballador, es pot adaptar a les necessitats de cada empresa. D’aquesta manera, serveix per la restauració, l’hoteleria i per centres sociosanitaris, ja que, segons els seus creadors -també presents a l’acte de presentació-, fins i tot ha ajudat algun pacient en alguna de les seves mancances.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending