El retorn dels temporers argentins s’accelerarà la segona quinzena de maig

Uns 600 viatjaran en dos vols d’Iberia des de Madrid els dies 20 i 22 i hi ha l’opció d’un tercer pel 28, que se sumaria a quatre més pendents d’autorització que organitzaria Aerolíneas Argentinas

Temporers argentins arribant a l'aeroport del Prat procedents d'Andorra.
Temporers argentins arribant a l'aeroport del Prat procedents d'Andorra. NADAL-JULIÀ

El procés de retorn dels temporers argentins que es troben atrapats a Andorra des que el seu govern va decidir tancar l’espai aeri arran de l’esclat de la crisi del coronavirus s’accelerarà de forma important durant la segona quinzena de maig. Ja hi ha confirmats dos vols d’Iberia organitzats conjuntament pel Govern i per Ski Andorra, als quals s’hi podrien sumar fins a quatre més planificats però pendents encara de l’aprovació de les autoritats de la casa Rosada.

Per ara, hi ha confirmats dos avions des de Madrid per al dimecres 20 i per a divendres 22. Sortirien des de Barajas i tots dos estarien destinats especialment a temporers. Permetrien el retorn d’aproximadament 600 persones.

Ara es treballa per gestionar l’ocupació dels dos vols, que tindran un cost de 700 euros. Aquest, però, es reduirà a 350 per aquelles persones que durant la temporada estiguessin contractats als dominis esquiables. A més, qui, prèviament a l’esclat de l’emergència sanitària tingués passatge amb un vol d’Iberia o de la seva filial Level només haurà d’abonar 100 euros.

El grup Varados adverteix que les ajudes ofertes de Govern al col·lectiu caducaran a partir del juny, un cop s'hagi ofert a tots la possibilitat de retornar

A més, també amb la companyia espanyola s’està mirant de programa un tercer vol per al dia 28. La idea és que sigui amb les mateixes condicions i es preveu una capacitat aproximada de 300 viatgers.

Aquests tres vols seria amb Iberia, però Aerolíneas Argentinas també està a l’espera de rebre l’autorització per muntar fins a quatre avions més des de la capital espanyola. Serien, si tot surt com està previst, els dies 23, 26, 28 i 30. Dos d’ells, de fet, servirien per aprofitar el viatge de repatriació que es faria cap a Madrid de nacionals espanyols. El que encara no se sap és quina capacitat tindrien els aparells.

De confirmar-se aquests vols, però, queda clar que el procés de retorn dels temporers argentins faria un gran pas endavant. De fet, és el que espera el Govern, que ja ha indicat que a partir de juny moltes de les ajudes que s’han posat a disposició del col·lectiu quedaran esgotades. Així s’ha avisat des del grup Varados: “Un cop fetes les gestions pertinents i donades possibilitats de retorn a tots els temporers, es pararan els ajuts socials i els permisos de residència caducaran. Els allotjaments gratuïts també aniran tancant”, han advertit als seus comptes a xarxes socials.

Etiquetes

Comentaris

Trending