Queixes d’usuaris pel funcionament de l’Agència Tributària per presentar l’IRPF

Diuen que hi ha poc personal, que, en alguns casos, s’han d’esperar a l’exterior amb molta calor i que els empleats no tenen empatia

Despatx de l'Oficina de Tributs.
Despatx de l'Oficina de Tributs. Altaveu

La presentació de l’IRPF 2019 està provocant queixes per part d’alguns usuaris. Aquestes se centren principalment en la poca presència de personal, en el fet, que si hi ha més de quatre declarants s’han d’esperar al carrer a ple sol i que els empleats no tenen empatia.

Hi ha usuaris que han mostrat la seva sorpresa perquè s’havia eliminat de la pàgina web l’apartat de reserva prèvia. Ara, la cita prèvia és únicament per portar els formularis degudament completats des de casa i per presentar la documentació ja completada. Un declarant de certa edat que va trucar per comentar que no acabava d’assimilar el tema de tributs va rebre com a resposta per part d’una empleada que “era el seu problema si no ho havia après abans” i que “hauria pogut estar més atent durant els altres anys i aprendre a fer-ho”.

Una altra usuària ha explicat a l’Altaveu que, després de demanar cita un dia de la setmana passada a les dotze, es va presentar a l’oficina. “Porta tancada. Vaig trucar al timbre i van trigar una estona en venir a obrir. Em van donar un número. Les quatre cadires per esperar el meu torn estaven ocupades i em van dir que anés al carrer. Feia calor, uns 30 graus i no havia cap ombra.

Hi ha persones que s’han queixat de la poca presència de personal “quatre a les taules, una telefonista-recepcionista i una noia que donava voltes” i del tracte per part d’alguns empleats. “No recordo haver escoltat un “bon dia” com a resposta al meu” o “va sortir una mena de rebut que va tamponar (estrepitosament) amb el segell de Tributs i quasi me’l plantofa a la cara sense dir res”, són algunes de les opinions”.

Etiquetes

Comentaris (21)

Trending