La postpandèmia redueix un 87% les hores de servei, però incrementa els voluntaris i treballadors

Per aquest 2022, Creu Roja en continuar ampliant el nombre de centres de diada proximitat, aplicar la reorganització de l'ONG i treballar en la idea de pisos de serveis

Fernández, Pol i Fraissinet en la presentació de la memòria del 2021.
Fernández, Pol i Fraissinet en la presentació de la memòria del 2021.

La Creu Roja Andorrana ha presentat aquest vespre la memòria d'activitat del 2021 on es veu clarament la millora de la pandèmia amb menys hores de serveis i un augment dels serveis que ofereixen de forma habitual, com els preventius, les formacions o els usuaris del teleassistència. Un creixement que s'ha traduït en més voluntaris i més treballadors.

La recuperació de la normalitat després de la covid-19, ha quedat reflectit a la memòria d’activitat del 2021 de la Creu Roja amb una dràstica caiguda de les hores d’acció i servei de l’ONG. En aquest sentit, com ha detallat el director de l’ONG, Jordi Fernández, s’han passat de les 81.939 del 2020 a les 10.741 de l’any passat. Tot i això, com ha ressaltat el seu president, Josep Pol, l’entitat “ha crescut”, amb un increment de voluntaris i treballadors. De fet, s’ha tancat el 2021 amb un total de 570 voluntaris, uns 30 més que el 2020, mentre pel que fa al personal ha passat dels 56 empleats als 92 del 2021.

Un increment que va en consonància amb l’augment de tots els tipus de transports sociosanitaris, tant els de grup, com socials i els individuals, així com de les formacions i els preventius realitzats, les campanyes de donació de sang, els usuraris del teleassistència, entre altres accions que duen a terme de forma habitual. D’altra banda, al llarg del 2021 es van instal·lar també 24 desfibril·ladors nous deixant un total de 146 repartits per tot el Principat.

Ja més concretament i en relació amb la pandèmia, des de l'entitat han especificat que el 2021 es va practicar 302.358 proves de covid-19, la majoria en els cribratges escolars, amb 193.732, i les 108.626 restant en els stoplabs. Per la seva part, un dels projectes més recents que ha iniciat l'ONG, els centres de dia, Pol ha posat en relleu que el fet que siguin de proximitat els fa que "siguin molt més acollidors" amb gent de la parròquia. Tant el d'Andorra la Vella, amb 32 places, com el de Sant Julià de Lòria, amb 8, avui en dia estan plens i "s'està a l'espera a veure si es poden ampliar les places".

La botiga solidària també va tenir un paper destacat el 2021 amb el repartiment de “47.542 quilos” de productes. Al llarg de l’any passat hi van passar 481 unitats familiars que corresponien a 770 persones, mentre es va cloure l’ant amb 54 unitats de convivència actives que ajudaven a 111 persones. Malauradament, com ha comentat Pol, es tracta d’un servei que encara té una alta demanda per “ajudar a població del país i refugiats d’Ucraïna”.

D'altra banda, també han donat a conèixer els eixos sobre els quals treballaran aquest 2022. D'una banda, i vist el bon funcionament dels centres de dia d'Andorra la Vella i Sant Julià de Lòria, esperen poder continuar ampliant aquesta tipologia d'instal·lacions, implementar el nou organigrama de l'entitat amb la creació del comitè directiu que permet treballar més específicament cada àrea, continuar donant forma a la idea de pisos de serveis o el cinquè comboi d'ajuda humanitària cap a Ucraïna, que si no hi ha cap canvi, sortiria per Sant Joan.

Etiquetes

Comentaris

Trending