Pons afirma que hi ha la voluntat d’introduir la violència de gènere al Codi Penal

El secretari d’Estat d’Igualtat i Participació Ciutadana ha dut a terme una xerrada telemàtica aquest dilluns amb Acció Feminista Andorra (AFA)

El secretari d'Estat d'Igualtat i Participació Ciutadana, Marc Pons, durant una roda de premsa
El secretari d'Estat d'Igualtat i Participació Ciutadana, Marc Pons, durant una roda de premsa SFGA/JAViladot

El secretari d’Estat d’Igualtat i Participació Ciutadana, Marc Pons ha dut a terme una xerrada telemàtica aquest matí amb Acció Feminista Andorra (AFA) amb motiu del Dia internacional de la dona. Durant la trobada, Pons ha recordat que el projecte de Llei per a la igualtat efectiva entre dones i homes és “un primer pas” i que encara queda “molta feina per davant”. A més, ha explicat que hi ha la voluntat d’introduir la violència de gènere al Codi Penal i que, si encara no s’ha fet, és per “un tema circumstancial”.  

El secretari ha destacat altres aspectes del projecte de llei que es va presentar fa dues setmanes, com ara la creació dels agents d’igualtat, el registre de la bretxa salarial o les formacions que es realitzaran a tot el personal de l’administració per eliminar les “desigualtats estructurals de l’herència cultural que tenim a la nostra societat”. “Encara hi ha moltes veus que qüestionen l’aplicació d’aquestes polítiques i justament per això són necessàries”, ha afegit.  

El secretari d'Estat d'Igualtat i Participació, Marc Pons, durant la roda de premsa posterior al consell de ministres

Relacionat

Projecte de llei per assolir la igualtat efectiva entre homes i dones

Respecte a l’avortament, Pons ha declarat que la constitució contempla la protecció especial a la vida i que, encara que “cal una reflexió al respecte” s’han de fer “passos previs per arribar” a la seva modificació. En aquest sentit, el secretari ha admès que s’estan incomplint alguns dels convenis internacionals dels quals Andorra format part, però que els mateixos documents ja preveuen aquestes contradiccions.  

Després de la intervenció de Marc Pons, la cap d’Àrea de Polítiques d’Igualtat, Mireia Torres ha subratllat que “és important la introducció de més recursos després que s’aprovi la Llei per a la igualtat efectiva entre homes i dones. Les lleis han d’anar acompanyades de pressupost i recursos humans perquè si no es poden quedar inservibles”.  

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending