Els podòlegs rellancen les reivindicacions amb la seva llei com a eix central

Es reuniran el mes vinent amb els ministeris de Salut i d'Economia i consideren que cal un codi especial a la CASS pel seu sector

Comentaris

La presidenta del col·legi de podòlegs, Nerea Miguel.
La presidenta del col·legi de podòlegs, Nerea Miguel. Altaveu

La junta del col·legi de podòlegs es reunirá el mes vinent amb els ministeris de Salut i d’Economia  per la llei de col·legis professionals en general i la seva en particular i per fer un codi especial a la CASS pel seu sector. Així ho ha explicat la presidenta del col·legi, Nerea Miguel. La parapública paga actualment uns 2,5 euros. "Els codis de la CASS estan molt antiquats i s'hauria d'actualitzar la nomenclatura".

A banda de la cobertura de la CASS, el col·legi també està treballant en altres àmbits com la formació continuada, l'intrusisme o la convalidació dels estudis. "A Espanya i Portugal és on hi ha el nivell més alt. Els francesos, per exemple, si volen treballar a Espanya han d'aconseguir uns crèdits", diu Miguel. En l'àmbit de l'intrusisme esperen que s'aprovi la llei "perquè fins aleshores no es pot fer res".

El Col·legi Oficial de Podòlegs es crea per llei, el setembre del 2015, amb els objectius de la regulació i l’ordenació de l’exercici de l’activitat professional relacionada amb la podologia en qualsevol de les seves modalitats, i també la salvaguarda i l’observança dels seus principis ètics, deontològics i jurídics.

Actualment està format per una quinzena de professionals i una de les seves prioritats reivindicar la seva figura com a especialista de la salut dels peus de la població. Enn aquest sentit, segons Miguel, "volem mirar com està el tema en botigues que fan plantilles perquè s'ha de vigilar una mica" en referènca al tema de la competència deslleial o d'un possible intrusisme. Defensen que només els col·legiats i amb la titulació adequada poden fer determinades cures o intervencions i per per realitzar les activitats dirigides a la prevenció, diagnòstic i tractament de les afeccions i deformitats dels peus, mitjançant procediments terapèutics podològics.

Etiquetes

Comentaris

Trending