El nivell d'incendi forestal és alt al sud del país

Les baixes humitats relatives i la radiació solar a les hores centrals del dia han provocat l'alerta

Zona boscosa a Sant Julià de Lòria.
Zona boscosa a Sant Julià de Lòria. ARXIU

El Cos de Bombers ha alertat per mitjà de les xarxes socials del risc alt d'incendi forestal a la zona sud del país, moderat al centre i al fons de les valls del nord i baix a la resta. La previsió és que hi hagi un descens de les temperatures en els pròxims dies i que la situació es normalitzi de cara al cap de setmana.

Un dia més les baixes humitats relatives i no tant les temperatures, així com la radiació solar a les hores centrals del dia deixen disponible el combustible fi mort que es podria propagar en cas d’incendi. Aquesta informació és vàlida fins aquest dijous a les deu del matí.

Des de Protecció Civil es recorda que amb caràcter general, queden prohibides les enceses de foc, excepte en el supòsit dels treballs agrícoles i forestals en què l'ús del foc sigui imprescindible (quan no es pugui transportar els materials vegetals a un gestor de residus de manera motivada).

Etiquetes

Comentaris

Trending

Com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i soferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús.