Nevada generosa a les cotes altes i clarianes al sud del país per deixar pas a més precipitacions

Les estacions, d’estar en marxa, ja podrien tenir una primera base, en tot cas, la neu caiguda aquesta passada matinada serveix per humitejar el terreny i adobar-lo

Una imatge de Soldeu.
Una imatge de Soldeu. GRANDVALIRA

Com indicaven les previsions, aquesta matinada de dilluns ha deixat uns gruixos de neu ja considerables, i més encara tenint en compte el període de l’any, en les cotes més altes del Principat. A partir dels 1.500 metres d’altitud la nevada ha sigut rellevant i ha deixat el que seria una bona primera base per a les estacions si ja estiguessin en marxa. En tot cas, sí que serveix per humitejar el terreny i adobar-lo per les precipitacions més properes a l’inici de la temporada d’esquí.

Segons el Servei Meteorològic de Govern, les precipitacions han deixat 25 centímetres a Sorteny, 13 a Perafita, 12 al Bony de les Neres i a Setúria, i 9 centímetres a Fontverd. Les previsions per aquest dilluns són que hi hagi clarianes cap al sud del país, amb un dia relativament assolellat encara que fred. Cap a la tarda es preveu que al nord del país es torni a ennuvolar i tornin a caure precipitacions en forma de neu a partir dels 2.000 metres.

La neu ha comportat algunes complicacions a la xarxa viària molt a primera hora, quan les carreteres no estaven netes i alguns cotxes sense equipaments, en alguns punts del país, han tingut problemes per poder-se desplaçar convenientment, dificultant el pas d’altres conductors. A poc a poc la situació s’ha anat normalitzant.

Comentaris (1)

Trending