Neix l’associació GosSOS per tenir cura de cans abandonats o maltractats

Bomosa impulsa la nova entitat que presideix el director del Museu Carmen Thyssen i incorpora a la seva junta des de la dimissionària batlle presidenta al pilot de MotoGP Pol Espargaró

Un gos apadrinat per GosSOS.
Un gos apadrinat per GosSOS. GOSSOS

Bomosa ha impulsat el naixement de l’associació GosSOS, una organització sense ànim de lucre, que té com a missió la cura dels gossos abandonats, maltractats o que tenen necessitats especials, per tal que puguin viure dignament. L’empresari, mecenes i fundador de la societat impulsora, Turi Mora, presideix de manera honorífica la nova associació, que compta en la seva junta amb el director del Museu Thyssen Andorra, Guillermo Cervera; el pilot de Moto GP resident al Principat Pol Espargaró o la batlle Laura Rodríguez.

Vuit són, de moment, els projectes que GosSOS portarà a terme. El principal de tots és la gestió de l’abandonament del gos, ja sigui definitiu o temporal; en aquest cas, per tal de subministrar alimentació animal a famílies que tinguin dificultats socials i no puguin disposar d'alimentació bàsica per a les seves mascotes. També treballen en l’adopció responsable dels gossos, perquè puguin viure una segona oportunitat i trobar una altra llar on oblidar els moments difícils i traumàtics de l’abandonament.

Per altra banda, compten amb un programa d’ajuts veterinaris i col·laboren en l’apadrinament, perquè les persones que acullen un gos puguin afavorir el seu benestar i conèixer la seva evolució, ja sigui a la gossera o a una casa d’acollida. De fet, l’associació també cerca persones que vulguin tenir un gos de manera temporal al seu habitatge, mentre l’animal es recupera, sobretot, perquè pateix algun problema de salut.

L’associació també cerca persones que vulguin tenir un gos de manera temporal al seu habitatge, mentre l’animal es recupera, sobretot, perquè pateix algun problema de salut

Una altra activitat important de la nova associació és la relacionada amb la formació. Per una banda, s’organitzaran Jornades d’adopcions diverses vegades a l’any, per tal de donar visibilitat als gossos que estan en acollida i als que resideixen a la gossera, amb l’objectiu de trobar-los una bona llar d’adopció. Per una altra, es faran cursos i conferències a alumnes d’entre vuit i catorze anys, de diferents escoles d’Andorra, amb l’objectiu de conscienciar-los, sobre la tinença responsable de mascotes i la protecció del medi ambient.

Complementàriament, i en estreta col·laboració amb les administracions públiques del país i totes les associacions de defensa i protecció d’animals de companyia, es faran arribar les campanyes de tinença responsable a la societat en general. I, finalment, GosSOS posarà a l’abast del Principat, campanyes de recapte d’aliments, tant entre particulars com entre empreses.

Tothom pot ajudar

Els ciutadans andorrans poden col·laborar de diferents maneres. Primer, com a soci, una figura cabdal per assegurar que GosSOS pugui ser una entitat de referència en la cura i el benestar dels animals d’Andorra per a qui desitgi contribuir a partir de cinc euros al mes. A més, es pot col·laborar amb un donatiu, de manera més puntual. L’associació GosSOS també està oberta a empreses que volen posar en valor la seva Responsabilitat Social Corporativa empresarial, com a patrocinadors en aquest projecte de defensa i solidaritat dels animals, mitjançant programes de mecenatge.

Cervera: “La nostra entitat vol ser el punt de referència de la protecció dels gossos al Principat; per això convidem a tothom que estima aquests animals a que formi part d’aquest projecte i s’associï”

Per últim, es pot ser voluntari i donar temps per col·laborar en la protectora d’animals: des de passejar els gossos, fins ajudar en l’organització d’esdeveniments i en les tasques administratives de la gossera. I, fins i tot, l’entitat cerca ‘cibervoluntaris’ o ‘Guau influencers’: persones amb molts amics i/o seguidors a les xarxes socials que ajudin donant visibilitat a les campanyes de conscienciació de GosSOS, amb el #Somgossos.

La junta directiva de GosSOS està formada per diferents professionals de la societat andorrana que han decidit fer un pas endavant per contribuir amb més compromís a la cura i la defensa dels animals, especialment, dels gossos vulnerables del nostre país. El president de GosSOS, Guillermo Cervera, ha explicat que “la nostra entitat vol ser el punt de referència de la protecció dels gossos al Principat d’Andorra. Per això convidem a tothom que estima aquests animals a que formi part d’aquest projecte i s’associï”. Acompanyen entre altres a Cervera en la junta el CEO de Bomosa, Manel Garcia, els citats Espargaró i Rodríguez, el biòleg Mario Chimenea, autor d’un llibre sobre la fauna d’Andorra, l’advocada Audrey Montel o l’exalcalde de la Seu i actual director de Bomosa Fundació Albert Batalla.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending