Mor l’ex conseller general Josep Cases Baró

‘Vermell’, tal com se’l coneixia popularment, havia estat parlamentari en el darrer mandat preconstitucional i, posteriorment també va fer part de la directiva de l’FC Barcelona en la primera etapa de Joan Laporta

Cases, el primer a l'esquerra, amb Albert Pintat, Joan Jordi i el també desaparegut Joan Obiols.
Cases, el primer a l'esquerra, amb Albert Pintat, Joan Jordi i el també desaparegut Joan Obiols.

Sant Julià de Lòria està de dol per la mort de qui fou conseller general Josep Cases Baró als 75 anys. Havia estat membre de la cambra durant el darrer mandat abans de la legislatura constituent. Posteriorment, va continuar la seva trajectòria empresarial, en el sector immobiliari. També va ser directiu de l’FC Barcelona durant la primera etapa de Joan Laporta com a vicepresident.

La defunció s’ha conegut aquest dissabte al matí i ha colpit especialment la parròquia laurediana, on Cases era molt conegut. Sempre havia estat una persona implicada políticament. Va ser un dels darrers consellers generals de l’etapa preconstitucional. Popularment se’l coneixia per ‘Vermell’.

Posteriorment, també va tornar a concórrer a uns comicis. Ho va de segona en la llista territorial d’Agrupament Independent per Sant Julià a les generals del 2001, juntament amb Joan Santamaria. La victòria, però, va ser per Unió Laurediana, amb Marc Pintat i Miquel Àlvarez Marfany al capdavant.

Política a banda, va ser un destacat empresari del món immobiliari, principalment com a promotor. A banda, va ser responsable de Mútua Elèctrica. Durant la seva estada a l’empresa va contribuir de forma decidida a la seva modernització. També va estar lligat al FC Barcelona. Del club blaugrana en va ser directiu durant la primera etapa de Joan Laporta com a president. En concret, va ser membre de les comissions institucional i social.

La vetlla al tanatori serà aquest diumenge, de nou del matí a dues de la tarda, a les dependències de la Germandat de Sant Sebastià. Ja a la tarda, a partir de les quatre, se celebrarà el funeral, a l’església parroquial de Sant Julià.

Josep Cases Baró.
Josep Cases Baró.

Comentaris (3)

Trending