‘La primera guerra de la mundialització’ plana sobre la Universitat d’Estiu i Tardor

La sotsdirectora de l’Institut de Relacions Internacionals i Estratègiques de França (IRIS), Sylvie Matelly n'ha estat la primera ponent i ha destacat que un conflicte regional, entre Rússia i Ucraïna, està tenint conseqüències mundials com s’ha vist amb l’increment dels impostos, del gas i el petroli

Comentaris

La sotsdirectora de l’Institut de Relacions Internacionals i Estratègiques de França (IRIS), Sylvie Matelly durant la seva conferència.
La sotsdirectora de l’Institut de Relacions Internacionals i Estratègiques de França (IRIS), Sylvie Matelly durant la seva conferència. SFGA/ J.A. VILADOT

La ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, ha inaugurat aquest dilluns la 38a edició de la Universitat d’Estiu i Tardor (UETA), que enguany s’engloba sota el títol ‘Un món en estat d’emergència: transformacions i innovacions’. Es desenvolupa en quatre sessions aquest dilluns i dimarts i el 24 i 25 d’octubre. És el segon cop que la UETA pren aquest format, després que la darrera edició es decidís distribuir les jornades i no concentrar-les en una sola setmana, com s’havia fet fins llavors.

En la seva intervenció, la ministra ha reconegut que "és una temàtica dura" però espera que pugui fer una reflexió al llarg de les diferents ponències. Creu que l'educació ha de ser una eina clau per evitar que es tornin a repetir situacions com la del conflicte entre Rússia i Ucraïna-

La sotsdirectora de l’Institut de Relacions Internacionals i Estratègiques de França (IRIS), Sylvie Matelly n’ha estat la primera ponent. En la seva conferència, ha parlat sobre com alguns dels darrers esdeveniments mundials –com el canvi climàtic, la pandèmia o la guerra d’Ucraïna– han canviat el paradigma i han modificat les societats.

S'ha referit al conflicte entre Rússia i Ucraïna assegurant que "probablement és la primera guerra de la mundialització. Una guerra regional, entre Rússia i Ucraïna, està tenint conseqüències mundials com s’ha vist amb l’increment dels impostos, del gas i el petroli".

Aquest dimarts serà el torn del director d’estudis de la Fundació Metges Sense Fronteres, Rony Brauman, i a l’octubre exposaran les seves idees el catedràtic a l’Institut dels Drets Humans de la Universitat de València Javier de Lucas i l’investigador del Cidob i catedràtic emèrit de la Universitat de Barcelona Pere Vilanova.

La Universitat d'Estiu i Tardor, amb prop de 40 anys d’història, vol ser un espai de reflexió aprofundida des de diferents perspectives. Se celebra a l’Auditori del Centre de Congressos d'Andorra la Vella i és gratuïta i oberta a tot el públic.

Comentaris

Trending