Indignació de l’Associació de Guàrdies Civils per no assumir la seguretat de La Vuelta a Andorra

Han enviat una carta al ministre d'Interior espanyol per queixar-se que la tasca correspongui als Mossos d'Esquadra

Dos agents de trànsit de la Guàrdia Civil.
Dos agents de trànsit de la Guàrdia Civil.

L'Associació Unificada de Guàrdies Civils (AUGC) ha recriminat al ministeri de l'Interior espanyol la seva "indigna" decisió de no encarregar als agents la seguretat de les etapes que La Vuelta disputarà a Andorra, cosa que passa per primera vegada a la història, segons ha ressaltat aquesta organització professional.

"Per primera vegada a la història, el ministeri de l'Interior ha decidit que la Guàrdia Civil no vetllarà per la seguretat en les etapes de la La Vuelta al Principat d'Andorra. Després de la publicació d'aquesta decisió que ens ha deixat amb un sentiment de profunda preocupació i desconcert", asseguren des de la Comissió de Trànsit de l'Associació Unificada de Guàrdies Civils han volgut transmetre al ministre de l'Interior, Fernando Grande Marlaska, mitjançant una carta la "consternació" que senten davant la recent decisió de "reelegar la Guàrdia Civil del seu històric rol a la seguretat".

Habitualment és la Guàrdia Civil la que acompanya la Vuelta.

Relacionat

Clima policial enrarit a Espanya per escortar el pas de la Vuelta a Andorra

Tant és així que en el seu lloc, la seguretat a les etapes correspondrà a la policia autonòmica de Catalunya, al·legant que “les quatre primeres etapes discorren a Catalunya i dues al Principat d'Andorra".

L'associació afirma que "no entenem aquesta decisió ja que tal com remetem a la carta al ministre de l'interior des del seu origen, ha estat l'Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil qui ha vetllat pel dispositiu de seguretat viària a La Vuelta. Fins i tot en les etapes celebrades més enllà de les nostres fronteres, hem mantingut serveis col·laboratius amb les forces policials d'altres nacions, com va succeir a Utrecht el 2022, Nimes el 2017 o Lisboa el 2009. En totes aquestes ocasions, va ser la Guàrdia Civil qui va representar a Espanya amb dignitat i compromís i és per això que la decisió de confiar la representació policial espanyola a Andorra als Mossos d'Esquadra, ens sembla un lleig molt dolorós pels membres de la Institució que amb honor representem”.

Comentaris (14)

Trending