Els immobiliaris qualifiquen de perillós i excessiu l'intervencionisme de Govern

L'AGIA i l'Associació de Propietaris consideren que la congelació dels lloguers distorsiona el mercat i que les mesures són unilaterals i desafortunades

Comentaris

Artur Homs, de l'Associació de Propietaris de Béns Immobles (APBI).
Artur Homs, de l'Associació de Propietaris de Béns Immobles (APBI).

El webinari de l'Empresa Familiar Andorrana (EFA) sobre el sector immobiliari ha posat de manifest el descontentament del Col·legi d'Agents i de Gestors Immobiliaris (AGIA)  i de l'Associació de Propietaris de Béns Immobles (APBI) amb el que consideren "excessiu intervencionisme per part del Govern".  Des de l'APBI, Artur Homs ha considerat les mesures de "desafortunades". Tan ell com Jordi Galobardes des de l'AGIA consideren que algunes d'elles com la congelació dels lloguers "s'allargen massa".

"Intervenir en el mercat provoca inseguretat jurídica i provoca un efecte contrari al desitjat. Sön mesures perilloses", ha afegit Homs i s'ha referit al cas de Barcelona on, segons ells, l'intervencionisme ha tingut un efecte fatal. Per Galobardes, "la solució no és intervenir. Congelar els lloguers distorsiona el mercat". Consideren que el sector públic no pot entrat de manera unilateral en l'habitatge i en aquest sentit pensen que l'efecte mantenir el preu dels lloguers és "allunyar-se del mercat i provocar que hi hagi menys interés per part dels privats per posar pisos en lloguer".

 

S'han referit a la diferència a l'hora de construir per part d'un privat o d'una administració. Homs ha detallat que "les obres públiques es van allargant i van augmentant el seu cost". En el debat han intervingut també Alberto Valls de Deloitte i Eduard Mendiluce de Blackstone. Pel primer, "hi ha uns canvis estructurals que estan disparant la demanda de lloguer" i ha recordat que manca una oferta adequada en habitatge assequible i en habitatge social. Eduard Mendiluce, per la seva part, ha dut a terme una exposició més centrada en els casos de l'evolució del preu de l'habitatge en altres països.

Etiquetes

Comentaris (9)

Trending