Els grups d'escolars superen les xifres de prepandèmia

Els viatges s'han recuperat després de dos anys de pandèmia i molts dels alumnes que es van haver de quedar a casa han pogut venir al país aquest any

Estudiants en una activitat d'esquí.
Estudiants en una activitat d'esquí. ARXIU

L’eliminació de les restriccions per culpa de la Covid-19 ha provocat un augment considerable de grups d’escolars que aprofiten per passar una setmana a Andorra, principalment per esquiar. Les ganes de viatjar i de recuperar el temps perdut fan que les xifres d’estudiants que venen aquestes setmanes permeti superar les d’abans de la crisi sanitària.

Setmanes blanques o altres excursions que durant dos anys no s’han pogut fer s’han recuperat, en la major part aquest 2023. És el primer any des de l’esclat de la crisi sanitària que no hi ha cap mena de restriccions. Això s’està notant des de després de Reis en les ocupacions als hotels i a les pistes d’esquí.

Ski Serveis és una de les agències receptores de turistes i treballa, especialment amb els mercats francès, espanyol i portuguès. El seu gerent, Jordi Orozco, explica que “les xifres estan anant millor que les d’abans de la pandèmia. Si abans un grup era de 100 persones, ara és de 200 i això provocarà una distorsió de les xifres aquest any”. Assegura que els cursos que no van poder fer el viatge l’estan fent enguany.

Un exemple del què apunta és que del 15 de gener al 4 de febrer han portat 3.500 universitaris al Pas de la Casa. “Alguns dels escolars ja estaven acostumats a venir, altres els agrada el país i n’hi ha que han vingut perquè altres estacions d’esquí espanyoles no els han pogut absorbir”.

D’altra banda, Orozco ha apuntat que gent de classe mitjana provinent de Madrid i València han augmentat bastant l’estada a Andorra amb una mitjana de sis dies. S’allotgen, majoritàriament, en hotels de quatre estelles i estan repartits entre la vall central i les parròquies altes.

 

Comentaris (6)

Trending