Govern té dues o tres alternatives per als 60 refugiats ucraïnesos que viuen a Canillo

El conveni entre l'executiu i l’hotel Les Terres finalitza el setembre i el cap de Govern, Xavier Espot, ha tranquil·litzat a l’ambaixador d'Ucraïna a Andorra, Serhii Pohoreltsev, i el cònsol honorari, Antoni Zorzano

Xavier Espot, Antoni Zorzano i Serhii Pohoreltsev.
Xavier Espot, Antoni Zorzano i Serhii Pohoreltsev. SFGA

Uns seixanta refugiats provinents de la guerra a Ucraïna estan vivint a l’hotel Les Terres, de l’Aldosa de Canillo. Al setembre s’acaba el contracte i la propietat ha decidit no renovar-lo. L’ambaixador d’Ucraïna a Andorra, Serhii Pohoreltsev, i el cònsol honorari, Antoni Zorzano, s’han reunit aquest dijous al matí amb el cap de Govern, Xavier Espot, i aquest els hi ha traslladat que tenen dues o tres alternatives sobre la taula per reubicar aquestes persones.

El propietari de l’hotel Les Terres i l’executiu no renovaran el conveni que fins al setembre continuarà acollint seixanta refugiats ucraïnesos. Espot ha transmès un missatge de tranquil·litat tant a Pohoreltsev com a Zorzano. Segons ha explicat el cònsol honorari, “el cap de Govern ens ha dit que no ens preocupem perquè tenen dues o tres alternatives que estan acabant de tancar i la gent no es quedarà al carrer”. Xavier Espot no els ha especificat quines són. Actualment, al país hi hauria uns 500 ucraïnesos entre refugiats i residents.

Un altre tema dels que s’ha tractat, segons explica Zorzano, és la possibilitat que Andorra s’afegeixi al tractat de Crimea per defensar que és territori ucraïnès i no de la Federació Russa.

D’altra banda, Serhii Pohoreltsev i Antoni Zorzano s’han reunit amb el síndic general, Carles Ensenyat on tractat la situació geopolítica en la qual es troba Ucraïna. Ensenyat ha confirmat l'assistència -de manera virtual- a la segona cimera parlamentària de la Plataforma de Crimea, que tindrà lloc el 24 d'octubre a Praga i, segons Zorzano ha convidat a l’ambaixador al concert que oferirà l’ONCA el pròxim 22 de setembre amb motiu del Dia Mundial de la Pau.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending