Govern imposa vuit sancions i obre set expedients per llogar pisos turístics sense llicència

Entre els sancionats amb 3.001 euros per la comissió d'una infracció molt greu hi ha l'expilot de motos GP, Héctor Barberà que anuncia l'habitatge al portal airbnb

Imatge d'arxiu del menjador d'un apartament turístic.
Imatge d'arxiu del menjador d'un apartament turístic. Arxiu

El Govern ha imposat vuit sancions per import de 3.001 per la comissió d’una infracció molt greu, per anunciar, promocionar o comercialitzar un Habitatge d’Ús Turístic (HUT) en els portal de reserves airbnb i homeaway sense disposar de la indicada inscripció en el registre. També ha obert set expedients sancionadors.

Entre les sancions hi ha de l'ex-pilot de motos GP, Héctor Barberà. Segons consta a l'edicte, la infracció és molt greu, i en cas que no faci efectiva la sanció en el termini d'un mes es dictarà provisió de constrenyiment, afegint-hi un recàrrec del 10% de l’import de la sanció, que pujaria aleshores a 3.301 euros.  No obstant això, en el cas que es faci efectiva la sanció després que hagi transcorregut el termini d’un mes assenyalat, però abans de la notificació de la provisió de constrenyiment, el recàrrec aplicable serà del 2% de l’import de la sanció.

Pel que fa als expedients sancionadors, els implicats disposen d’un termini de deu dies hàbils a comptar de l’endemà de la data de notificació de l' escrit, per examinar l’expedient a les dependències de la Unitat d’Inspecció d’Allotjaments Turístics de l’edifici administratiu del Prat del Rull, a Andorra la Vella.

Hi ha 2.795 apartaments d'ús turístic al país i les mesures de detecció d'allotjaments es fan a través de pàgines web destinades a trobar aquests tipus d'habitatges i també per denúncies de veïns.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending