Una forta tempesta amb pedra afecta Sant Julià i les valls del Nord

Tot i la intensitat de la precipitació no es té constància, pel moment, que hi hagi danys però ha obligat a suspendre l'estrena de la Cala Laurediana

El riu d'Aixirivall aquest dimecres.
El riu d'Aixirivall aquest dimecres.

Una forta tempesta acompanyada de pedra ha afectat aquest dimecres alguns punts del país i especialment la parròquia de Sant Julià de Lòria, on ha deixat gairebé 30 litres per metre quadrat en tot just una hora, de 6 a 7 de la tarda, i a les valls del Nord. L'aiguat ha provocat la suspensió de l'acte inaugural de la Cala Laurediana, la platja que s'obre aquest estiu al costat del riu, a la zona del Prat del Senzill. Tot i la intensitat de la pluja no es te constància, pel moment, de danys o d'esllavissades.

Els primers registres parlaven de 20 litres per metre quadrat acompanyants de pedra que ha estat molt intensa a llocs com Aixirivall on semblava que hagués nevat. Però ben aviat s'han enfilat fins a més de 40 litres dels quals, 28 han caigut en una sola hora. L'inici de la carretera de la Rabassa semblava una prolongació del riu d'Aixirivall, que també ha vist incrementat considerablement el seu cabdal.

La tempesta ha anat acompanyada de molt aparell elèctric. Al centre i a les Valls d'Orient ha plogut menys. Les precipitacions havien estat anunciades pels diferents serveis meteorològics i han arribat a altres zones del Pirineu. A la Seu d'Urgell s'havien recollit fins a les set de la tarda, 51,3 litres per metre quadrat. Al Roc de Sant Pere, a Escaldes-Engordany 11, a la Cortinada 14. Les precipitacions també han comportat un brusc descens de les temperatures i dels gairebé 30 graus del migdia s'han passat als 13.

 

 

 

 

Comentaris

Trending