Filloy anuncia que l'informe sobre els preus de referència pel lloguer d'habitatges està a punt

El document ha analitzat les zones que pateixen més tensió i problemes en l'oferta i es presentarà durant el setembre

Comentaris

El ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy.
El ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy. SFGA

El ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy ha avançat que el mes vinent ja hi haurà l'informe sobre els preus de referència per al lloguer d'habitatges. El document ha analitzat les zones que pateixen més tensió i problemes en l'oferta i s'aplicaran mesures de correcció.

"S'estan treballant uns indicadors de preu, que seran públics, i que permetran que tothom tingui dades per poder analitzar el mercat del lloguer en el seu conjunt, tant en l'oferta com en la demanda, i veure quines solucions es poden aportar", ha explicat el ministre. L'informe es presentarà a la Taula Nacional d'Habitatge.

Filloy ha recordat que també hi ha el Registre de Territori que s'està treballant des del ministeri de Presidència, que ha de permetre dibuixar zones més tensades; la voluntat no és intervenir el mercat sinó saber quines polítiques d'habitatge cal aplicar segons la parròquia, segons la necessitat de la seva població". 

Preguntat per la intenció del Govern de descongelar els preus del lloguer per a aquells contractes que es van prorrogar de manera forçada el 2019, ha afirmat que "no podem donar resposta a una liberalització completa del mercat del lloguer perquè entenem que encara presenta tensions, i el que hem d'anar fent és obrir a poc a poc, perquè les famílies no pateixin".

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending