El Festival d'Eurovisió recupera Andorra per Nadal

El 19 de desembre tindrà lloc un certamen amb les 20 cançons preferides del públic i dels mitjans de comunicació que no van passar a la final

Cartell promocional del certamen.
Cartell promocional del certamen. EBU

Eurovisió celebrarà un festival -# 'Eurovision Again'- el pròxim 19 de desembre amb les 20 candidatures preferides del públic que no es van classificar des que es van instaurar les fases eliminatòries el 2004. Els espectadors ho podran seguir al canal de YouTube del certamen i podran votar pel seu guanyador mitjançant les xarxes socials. Andorra és l'únic país que mai ha accedit a la gran final i ara té una oportunitat amb els Anonymous i 'Salvem el món'.

 

Durant el mes de novembre, a l’Instagram Stories de l’espectacle, es demanarà als seguidors del festival que enviïn un missatge amb el seu tema favorit dels països que no han passat, almenys dues vegades, a la final. L’organització també contactarà amb els principals mitjans que cobreixen la celebració perquè seleccionin els seus temes preferits. En total, 36 televisions, i entre elles Andorra, podran aspirar altre cop a la victòria però en un format virtual.

Hi ha participat sis vegades  Es va quedar a les portes de la final en 2007 en posicionar-se en 12è lloc amb 80 punts amb el grup de punk rock Anonymous  (el millor lloc en la seva història). En 2008, Andorra va triar la cantant catalana Gisela, famosa per concursar en la primera edició d'Operación Triunfo, un concurs que ha servit en diverses de les seves edicions per triar el representant d'Espanya en Eurovisió.

No obstant això, en la semifinal celebrada a Belgrad, va quedar en la 16a posició amb tan sols 22 punts, per la qual cosa no va poder passar a la final. En 2009, per sisena vegada consecutiva, Andorra no va passar a la final del festival de la música europea, de manera que mai no ha participat en una final ni ha pogut entrar dins del TOP-10.

Els darrers mesos s'havia posat en marxa una campanya a change.org per demanar el retorn d'Andorra a Eurovisió. Susanne Georgi, la darrera representant del Principat al certamen de la cançó assegura que hi ha una empresa privada disposada a afrontar el cost i que així s’ha plantejat tant a Govern com a RTVA.

 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending