La Festa de Meritxell comptarà amb una quinzena d’actes a banda dels del dia 8

Les activitats en la commemoració dels 50 anys de l'incendi de l'església, s'iniciaran l'1 de setembre amb una convivència i es tancaran el 18 d'octubre amb la missa amb la gent gran i l'ofrena de poemes i rams de flors

Talla de la Verge de Meritxell.
Talla de la Verge de Meritxell. ARXIU

El programa de la Festa de Meritxell 2022 inclou una quinzena d'actes a banda dels centrals del dia 8 de setembre. Enguany es compleixen 50 anys de l'incendi que va destruir l'antic santuari, i la talla de la Verge va desaparèixer.  Les activitats s'iniciaran el primer dia de setembre amb una convivència a la borda de Meritxell i es tancaran el 18 d'octubre amb la missa de la gent gran al santuari.

El 7 de setembre tindrà lloc la tradicional vetlla de Santa Maria que coincideix amb la Festa Major del poble de Meritxell. Se celebrarà l'eucaristia presidida per les autoritats de Canillo amb els cants dels goigs i veneració de la imatge. L'endemà, cal destacar la missa vespertina que es farà a les set a l'església per recordar l'incendi de la nit del 8 al 9 de setembre de 1972. 

El diumenge 18 de setembre s'ha programat el tradicional concert de Meritxell amb la DJonca a l'Auditori d'Ordino. Aquell mateix dia hi haurà la missa amb l'administració del sagrament de la confirmació a 16 adolescents per l'arquebisbe bisbe, Joan-Enric Vives. Com cada any, la festivitat de Meritxell simbolitza l'inici del nou curs polític, que aquest any té un significat especial per la finalització de la vuitena legislatura, marcada per la pandèmia, la guerra d'Ucraïna i la posterior escalada de preus.

 
WhatsApp Image 2022 08 22 at 17.04.31
Portada del programa de Meritxell 2022

 

Etiquetes

Comentaris

Trending