Les feministes diuen prou a la violència de gènere que afegeix la punxada com una nova fórmula

Entitats com l'ADA o Acció feminista consideren que l'única opció que hi ha per eradicar les agressions masclistes és l'educació en la igualtat i el respecte

Vehicles policials durant la festa major de Sant Julià, on han actuat per la primera punxada a Andorra.
Vehicles policials durant la festa major de Sant Julià, on han actuat per la primera punxada a Andorra.

El col·lectiu feminista ha lamentat la nova fórmula de violència de gènere vers les dones: les punxades. Una nova tàctica, però que no difereix de altres mètodes i que fa que "semblem ciutadanes de segona". Per tot això, insisteixen que cal treballa la problemàtica des de "l'educació i la igualtat".

Després del primer requeriment formal a la policia perquè investigui el primer cas de punxada al país, les diferents accions feministes del país han posat el crit al cel en considerar que es tracta d'una nova forma de violència envers les dones. "Es tracta d'una forma més com les violacions grupals, entre altres", han assegurat des de les diferents associacions feministes, tot i que des de l'Associació de Dones d'Andorra (ADA) , Mònica Codina, "el rerefons de la qüestió va més enllà i prové d'un problema social en què es vulneren els drets de les dones". "Contra aquestes actuacions, tolerància 0", han insistit

Per la seva part, des d'Acció feminista han indicat que aquesta onada de violència vers les dones són "la reacció a la presa de consciència de les dones sobre els seus drets. Sempre hi ha un procés d'acció-reacció i ara estem en un moment de reacció", ha indicat la vicepresidenta de l'entitat, Aurora Baena. "Sembla que siguem ciutadanes de segona", lamenta Codina.

Un altre dels aspectes que coincideixen les diferents fonts consultades és que cal treballar des de “l’educació, la igualtat i el respecte”. En aquest sentit, des d’ADA és pregunta “quina mena d’educació es dona a les persones que realitzen aquests actes”.

Totes elles, però, s'han mostrat satisfetes amb el nou protocol de Govern, explicat pel ministre portaveu, Eric Jover, després de la sessió de Consell de Ministres de considerar-les com violència de gènere i, per tant, oferint tot el suport necessari a aquelles persones que l'hagin patit a les quals dona dret en activar el codi lila -el de violència de gènere-.

Etiquetes

Comentaris (16)

Trending