El Feirão transformarà diumenge la Plaça Guillemó en un mercat tradicional d’inici del segle XX

Hi haurà quatre zones temàtiques dedicades als productes de l’hort i de la granja, dolços, salats i una improvisada taberna on els visitants podran degustar el vi blanc portuguès

Ball tradicional en una anterior edició.
Ball tradicional en una anterior edició. Grup de Folklore ‘Casa de Portugal’

El proper diumenge (9 de juliol), la Plaça Guillemó de la capital es convertirà en un mercat tradicional d’inicis de segle XX a càrrec del Grup de Folklore Casa de Portugal. La vuitena edició del Feirão compta amb la col·laboració del comú d’Andorra la Vella i els membres del grup, abillats amb els vestits tradicionals, presentaran quatre zones temàtiques dedicades als productes de l’hort i de la granja, dolços, salats i una improvisada taberna on els visitants podran degustar el vi blanc portuguès a més a més dels productes elaborats amb bacallà, bifanas, rissois i d’altres productes gurmet.

A la zona de l’hort, els visitants podran adquirir tot tipus de verdures conreades als horts del Principat i a la granja, els més menuts podran gaudir dels animals vius de la granja com conills i galls. Els pastissos casolans compartiran protagonisme amb les nates típiques de Belém. Els embotits de l’Alto Minho i l’oli d’oliva de Trás-os-Montes es disputen amb el pa de blat de moro i el pa amb xoriç, en una passejada per la cultura gastronòmica portuguesa. El Feirão serà amenitzat per el Rancho Folclorico dels Residents de l’Alto Minho, convidat pel grup organitzador, que durant el matí presentarà diferents balls del seu repertori. L’obertura està prevista a les 10 hores a càrrec del cònsol major d’Andorra la Vella, David Astrié i els visitants podran gaudir del mercat fins a les 14 hores.

A banda del mercat tradicional O Feirão el Grup de Folklore Casa de Portugal va inaugurar aquest dimecres, l’exposició itinerant 'Integrats' a la parròquia de La Massana. La Biblioteca Comunal Antoni Morell presenta fins el dia 28 de juliol el recull fotogràfic de 14 instantànies realitzades per els membres del Grup de Folklore Casa de Portugal, que fusionen el vestit popular de l’Alto Minho amb el patrimoni arquitectònic del Principat d’Andorra.

L'acte va comptar amb presència de la cònsol menor del Comú de La Massana, Eva Sansa; la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Mónica Bonell; la consellera general, Silvia Riva i diferents consellers de la corporació massanenca.

Comentaris

Trending