Es dupliquen els assistents als grups familiars de Projecte Vida

Fins a una trentena de persones, principalment pares de joves, acudeixen setmanalment a les reunions organitzades per l’associació, que també ha impulsat classes de ioga al seu centre

Un grup d'ajuda mútua
Un grup d'ajuda mútua

En un mes i mig s’ha duplicat l’assistència als Grups d’Ajuda Mútua (GAM) dirigits als familiars de persones amb addicció que organitza Projecte Vida setmanalment. De fet, l’associació ha hagut de dividir les reunions i fer-ne dues, dilluns i dijous, per tal de poder arribar a tots els interessats. Es tracta, principalment, de pares de joves que acudeixen buscant assessorament. Així mateix, una de les darreres iniciatives de la entitat ha estat impulsar classes de ioga al seu centre, ubicat a Escaldes-Engordany.

El passat mes de febrer els GAM de famílies comptava amb dotze assistents. Una xifra que la presidenta de Projecte Vida, Eva Tenorio, ja considerava positiva. Amb tot, però, la iniciativa ha tingut un creixement important, i s’ha arribat fins a 29 assistents. De fet, s’ha hagut de dividir el que era un únic grup en dos per poder donar una bona atenció a totes les persones. Principalment es tracta de pares de joves que tenen alguna addicció i que acudeixen per demanar suport i ajuda. Principalment, i com és habitual, Tenorio remarca que son principalment dones, i que hi ha diversos matrimonis que han acudit.

En aquest sentit, la xifra te una doble lectura. D’una banda, és positiu que s’acudeixi per demanar ajudar i que es tingui consciència del problema. Des de l’associació, a més, celebren que se’ls conegui i que es faci servir l’opció que donen per ajudar. D’altra banda, es fa evident que existeix una xacra important i que se centra, principalment, a la joventut. “Els adolescents cada cop beuen alcohol i fumen més aviat, a Espaya la edat mitjana és de 14 anys, i això vol dir que molts comencen abans”, remarca Tenorio, “després, el que fan és començar a fumar cànnabis”.

Als GAM en primera persona continuen havent-hi una dotzena de persones. Es tracta d’un grup més irregular, més complicat d’arrencar, molt més lent. Les edats son molt diferents, des dels 18 anys fins a gent gran. I el cànnabis és molt evident, està molt present. També és creixent la preocupació per l’ús que fa el jovent de certs fàrmacs amb recepta. De fet, l’objectiu és, de cara al 2024, fer grups específics per a joves que tinguin un enfocament diferent, més concret.

Dos cops per mes, a més, continua acudint un psiquiatre que fa teràpia, principalment dels GAM familiars. En aquest sentit, Tenorio remarca que es començarà a formar gent de la junta directiva perquè pugui ser guia d’aquests grups en cas d’haver d’augmentar la demanda. Com a nova oferta s’ha organitzat una classe de ioga setmanal que està oberta per a les famílies i per als participants dels GAM en primera persona.

Etiquetes

Comentaris

Trending