Els envasadors d’aire d’Ordino retiren els logos de la Unesco i de la Reserva de la Biosfera

Una simple advertència i l’impacte negatiu que podia suposar utilitzar signes respecte dels quals Essential Air mai no havia demanat cap permís ha estat suficient per fer marxa enrere

El lloc web d'Essential Air, ja sense logos.
El lloc web d'Essential Air, ja sense logos.

Ni el logotip d’Ordino Reserva de la Biosfera ni cap emblema de la Unesco ja no són presents en el lloc web d’Essential Air, la firma que assegura embotellar aire pur d’Andorra, i especialment d’Ordino. Els emblemes ja no feien part dels cartells dels OPIs. Ara, davant les advertències fetes tant pel comú ordinenc com per la comissió nacional de la Unesco, i abans de veure’s immersa en embolics més considerables, la firma ha deixat sense efecte els ‘logos promocionals’.

De fet, ara a la pàgina web ja només hi apareix l’ús de la bandera i el topònim Andorra pel qual sí que havia sol·licitat permís i havia estat autoritzat pel departament de Comerç del ministeri d’Economia. En canvi, ni al comú d’Ordino ni tampoc a la Unesco, ni a la seu central ni a la comissió nacional, no havia fet cap mena de sol·licitud. És a dir, s’havia apoderat dels logos i els havia utilitzat sense més. Davant la revolada que havia agafat l’afer -i l’estupefacció, justament, que es comercialitzés l’aire fent servir la designació de Reserva de la Biosfera d’esquer- Essential Air ha preferit agafar un perfil baix i mirar que campi la boira.

Al lloc web sí que apareixen els logos.
Lloc web inicial.

I és que no és el primer cop que els mateixos promotors promocionen un producte igual, que no es té pas clar si mai ha tingut gaire requesta. D’un temps ençà, i aprofitant la designació d’Ordino com a Reserva de la Biosfera per part de la Unesco, s’hauria intentat rellançar la comercialització d’un producte sota un paraigua que, almenys a nivell d’imatge, va més enllà d’Andorra. En d’altres països es comercialitza o s’intenta comercialitzar també aire aparentment pur.

Al lloc web sí que apareixen els logos.

Relacionat

Comú i Unesco exigiran la retirada dels logos oficials a l’empresa que diu envasar aire d’Ordino

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending