Una empresa andorrana demana participar en els treballs de reconstrucció d’Ucraïna

El cònsol honorari Antoni Zorzano calcula que uns quaranta ucraïnesos viuen a Andorra com a turistes

Comentaris

Andorra acollirà un concert solidari amb Ucraïna que s'ha presentat aquest dimarts en roda de premsa.
Andorra acollirà un concert solidari amb Ucraïna que s'ha presentat aquest dimarts en roda de premsa. BRU NOYA

Una empresa andorrana s'ha interessat per participar en la reconstrucció d'Ucraïna segons ha explicat aquest dimarts el cònsol honorari d'aquest país a Andorra, Antoni Zorzano. Es tracta, segons Zorzano, d'una empresa important.  El cònsol també ha explicat que hi ha uns 40 ucraïnesos són a Andorra com a turistes ja que la quota de 280 està completa.

Zorzano també calcula que entre 30 i 40 ucraïnesos de la quota de 280 han tornat al seu país o han marxat d'Andorra però que la dada és provisional tenint en compte que no s'han donat de baixa per si mai han de tornar a Andorra. Segons Zorzano, els quaranta ucraïnesos en règim de turista  "no tenencobertura social, dret a treballar ni accés al transport gratuït". Sobre els refugiats amb permís de treball, ha dit que "tots estan treballant" i ha agraït que "moltes empreses ens han donat suport". Ha afegit que es tractaria "d'unes setanta o vuitanta persones, gairebé tot dones", ja que la resta són "gent gran o nens que estan escolaritzats ja que la majoria d'homes són a la guerra".

CONCERT SOLIDARI

D'altra banda, s'ha organitzat un concert solidari a benefici d'Ucraïna. La iniciativa sorgeix d'un grup d'antics alumnes de l'escola francesa i espanyola. Hi participarà la Grossband i una ballarina farà una coreografia sobre  'La mort du cygne',  del 'Carnaval des animaux' de Camille Saint Saëns.mentre que Gerard i Lluís Claret interpretaran una peca d'Astor Piazzolla. El músic Jordi Barceló ha dit que "l'important no és el que interpretarem sinó el que hi participi el públic". El concert es farà al Centre de Congressos d'Andorra la Vella. El cònsol honorari d'Ucraïna a Andorra, Antoni Zorzano no ha dubtat a l'hora d'afirmar que "el concert serà un èxit". Els diners es destinaran a comprar generadors elèctrics per Ucraïna. A banda de la compra d'entrades hi haurà una fila zero.

0b55062f d905 4639 bbaa 9042b3e70b7b

Cartell del concert.

 

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending