El Cirque du Soleil 2021 es cancel·la a causa de la situació sanitària

Hi ha acord de les parts per traslladar-lo al 2022 en no haver-hi prou garanties i el cost serà de 2,7 milions d'euros

Comentaris

Un dels espectacles del Cirque du Soleil a Andorra.
Un dels espectacles del Cirque du Soleil a Andorra. ARXIU

L'espectacle del Cirque du Soleil no es farà aquest estiu i se suspendrà per segon any consecutiu a causa de la pandèmia del coronavirus. El cost de l'edició 2022 està al voltant dels 2.700.000 euros. El director general d'Andorra Turisme, Betim Budzaku ho ha confirmat aquest dilluns en roda de premsa a la seu de l'entitat.

Budzaku ha reconegut que "és una notícia molt dolenta perquè hi havia moltes esperançes de poder-lo fer el pròxim mes de juliol". Entre els motius per a l'ajornament fins a l'any vinent hi la dificultat per a efectuar els assajos i el risc pressupostari si l'espectacle s'hagués de suspendre.

El del 2022 se centrarà en els grans èxits de la música amb un espectacle "unificador i participatiu" en paraules de Budzaku, es titularà 'Muv i tindrà 26 representacions. "No hi ha cost extra de cancel·lació. És el mateix contracte que teníem", ha afegit. Es volen fer paquets turístics engrescadors. La sinopsi se situa en un escenari futurista on els ciutadans estan dividits en dos mons completament aïllats els uns dels altres.

Tots van equipats amb auriculars però viuen a diferents ritmes fins que un dia, el Master Music, el DJ, decideix reunir a tot el planeta per ballar al mateix ritme. Hi tindran un paper destacat alguns assistents del públic que actuaran de catalitzadors de l ́espectacle. Els èxits musicals dels últims anys reuniran els artistes i el públic en un show on la força mobilitzadora de la música serà capaç de trencar totes les fronteres que existien.

Les dates previstes per l ́espectacle del 2022 són del 2 al 31 de juliol amb 22 actuacions i amb l’opció extra de programar quatre funcions més tots els diumenges del mes de juliol fins arribar a un total de 26 funcions amb una capacitat màxima de 5.000 espectadors (modulable segons la situació sanitària del moment). En aquesta ocasió, la comunicació s ́avançaria i es preveu que es realitzi ja de cara a la tardor d ́enguany així com també l ́inici de la venda de les entrades sempre i quan la situació es normalitzi o s ́estabilitzi. 

Malgrat l'impacte que aquesta cancel·lació pugui tenir en l'arribada de turistes,  Budzaku, s'ha mostrat "optimista" respecte dels resultats que es puguin obtenir aquest estiu, en què hi ha programats altres esdeveniments, tant culturals com esportius. En un altre ordre de coses, ha afirmat que la companyia canadenca ja havia resolt els seus problemes ecònomics.

EL conseller general del PS, Roger Padreny, ha aprofitat l'anunci per recordar als responsables que des del juliol de l'any passat han fet dues preguntes orals, preguntes escrites i una demanda d'informació al Consell General que qüestionaven la realització de l'espectacle en plena pandèmiaDes del PS no tenim cap bola de vidre però tampoc era necessari”ha ironitzat.

-

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending