Dos vols des de Madrid dimecres i diumenge, noves opcions de retorn pels temporers

Alguns argentins han aconseguit plaça en un avió de Latam que sortirà dilluns des de Londres, on arribarien fent escala des de Barcelona

Un avió d'Aerolíneas Argentinas.
Un avió d'Aerolíneas Argentinas.

Els argentins atrapats a Andorra segueixen reclamant al seu govern que agilitzi la seva repatriació i la d’altres compatriotes que, amb l’esclat de la crisi del coronavirus, van quedar bloquejats arreu del món. La Casa Rosada, però, continua autoritzant vols a comptagotes. De fet, els propers dies només sortiran dos avions des de Madrid, als quals podrien embarcar alguns dels temporers. Un està previst per dimecres i l’altre per diumenge. 

El govern argentí ha aprovat un nou cronograma de vols. De nou, però, amb moltes limitacions. En total, uns 3.000 passatgers en 8 dies. La mitjana, doncs, no arriba ni als 400 per cada jornada.

La Casa Rosada segueix autoritzant amb comptagotes els avions de repatriació: menys de 400 passatgers per dia

Entre aquests avions, hi ha dos que sortiran des de Madrid. Des del grup Varados s’indica que, novament, hi ha temporers que podrien aprofitar-los, però tot està pendent de les gestions que es facin des del consolat argentí de Barcelona. El primer dels vols sortirà dimecres des de Barajas amb arribada a Ezeiza el dijous. Té una capacitat de 337 passatgers i està operat per Air Europa.

El segon dels avions es faria esperar fins diumenge al vespre. També sortiria des de la capital d’Espanya per arribar a Buenos Aires ja el dilluns de matinada. En aquest cas, estaria operat per Aerolíneas Argentinas i tindria una capacitat de 243 persones.

A banda, alguns temporers haurien buscat una tercera alternativa. En concret, un vol que sortirà dilluns des de Londres, operat per Latam, amb 214 passatgers. Alguns d’ells arribarien a la capital britànica des de Barcelona, en un avió d’enllaç que sortirà diumenge del Prat.

Més enllà d’aquests tres vols, ja hi ha altres possibilitats en cartera al llarg de la segona setmana de juny. Aquestes, però, han de ser validades encara per la Casa Rosada. En concret, es tracta de vols d’Aerolíneas des de Madrid pels dies 21 i 28 i un tercer ja per l’1 de juliol.

Comentaris

Trending