Dolsa insta a Benazet a mantenir un debat sobre el laboratori P3 a Ordino

El conseller de X’Ordino, a més, ha assegurat que la demanda per suspendre temporalment d’acord s’ha presentat de forma oficial a la Batllia, després de no prosperar el recurs administratiu que va fer al Govern

Enric Dolsa, un dels promotors de la plataforma, prenent la paraula en la reunió pública del juny.
Enric Dolsa, un dels promotors de la plataforma, prenent la paraula en la reunió pública del juny. Toni Solanelles

El conseller de X’Ordino, Enric Dolsa, ha convidat al ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, a mantenir un debat públic. De fet, les intencions del conseller és que sigui com més públic millor, assegurant que havia de ser “a la televisió pública”. El tema a tractar és la instal·lació del laboratori P3 que el Govern, conjuntament amb la farmacèutica Grífols, volen instal·lar a Ordino. A més, ha explicat que ha presentat la demanda per suspendre temporalment aquest acord a la Batllia, tenint en compte la resposta que va obtenir amb el recurs administratiu.

“Invito al ministre que accepti un debat a la televisió, que ell parli de les benaurances del laboratori i jo parlaré de per què això és un problema greu de salut pública”, ha anunciat Dolsa en unes declaracions posteriors al consell de comú d’Ordino. Dolsa ha apuntat que aquesta seria una manera de poder fer pública la situació real de la instal·lació del laboratori P3 a la parròquia. “Explicaríem el que toca, així qui ens escolti sabrà què s’està tractant, perquè s’estan dient moltes falses veritats i el poble ho ha de saber”. A més, ha fet referència a què “la maquinària del Govern per amagar el que sigui és important”.

En aquest sentit, Dolsa ha fet referència als tràmits jurídics que fa el Govern, entre altres, per poder portar endavant el projecte. “Ells el que han de fer ho paguen públic, i el que faig jo ho pago de la meva butxaca, els advocats o el que sigui”, ha explicat, “per tant, no estem jugant el mateix joc”. La conclusió de Dolsa, aleshores, és poder fer aquest encontre públic i posar damunt la taula tot el que envolta el laboratori de Grífols. “Després, s’hauria de fer una consulta popular, tot i que ell diu que és perdre el temps”, ha apuntat, “espero que li arribi el missatge i estic a la seva disposició per a una ratificació”.

A més, el conseller ha explicat que el recurs administratiu que va interposar al Govern per aquest mateix tema va tenir una resposta negativa. “Em van dir que no estic legitimat, sent un conseller comunal”, ha assenyalat. Enfront d’aquesta resolució, Dolsa ha qüestionat que, “si un conseller que ha estat elegit democràticament no li pertoca vetllar pels interessos d’aquella parròquia, a qui li toca?”. Per tant, la seva resolució ha estat presentar a la Batllia una demanda per suspendre aquest acord, “ho he judicialitzat”, ha assegurat.

Comentaris (1)

Trending