Diversand reclama una llei específica que garanteixi els drets del col·lectiu LGTBIQ+

La presidenta, Nieves Calvo, demana que el text protegeixi les persones contra els delictes d’odi, la discriminació en els llocs de feina i aposti per l’educació contínua

La nova junta de Diversand amb membres de l'entitat
La nova junta de Diversand amb membres de l'entitat Albert Sanjuan

La nova junta de l’associació Diversand ha organitzat una reunió al Parc Central d’Andorra la Vella per donar-se a conèixer als nous socis i per tractar les principals reivindicacions que volen tirar endavant. Entre aquestes hi ha la de reclamar al Govern una llei d’igualtat que específica per al col·lectiu LGTBIQ+, així com es posi en marxa el circuit per accedir als tractaments de reassignació de gènere.

La trobada, que ha comptat amb gairebé una desena d’assistents, ha servit perquè la nova junta es presentés davant els nous socis i explicar els nous projectes. La presidenta, Nieves Calvo, ha manifestat la necessitat que el col·lectiu LGTBIQ+ disposi d’una llei específica que garanteixin la igualtat de drets.

Un dels aspectes que ha de contenir el text, segons apunta, és lluitar contra la discriminació al lloc de feina. En aquest sentit, ha explicat que “hi ha algun cas que d’una persona transgènere que no ha fet el pas per por a ser acomiadada”. L’entitat també vol que la legislació prohibeixi les teràpies de conversió. Calvo desconeix si al país se’n fan, però vol un marc legal que ho deixi negre sobre blanc. Protegir a les persones contra els delictes d’odi és un altre dels objectius que s’ha de contemplar en aquesta llei. Exposa que “fa un temps a la sortida d’un local d’oci de la capital van pegar un noi al crit de “maricón”. L’educació contínua i que els esportistes transsexuals puguin competir “tant en categoria masculina com femenina”, són d’altres temes que s’haurien d’incloure.

Una altra de les prioritats és la posada en marxa d’un circuit per poder accedir a la reassignació de gènere i sigui cobert per la CASS. Lamenta que “encara no podem fer el tractament hormonal ni el canvi de gènere” i demana que el procés no sigui difícil.

Diversand té actualment 40 socis i Nieves Calvo ha manifestat que continuaran fent tasques d’acompanyament i formació al professorat.

Etiquetes

Comentaris (17)

Trending