Directbus dobla les freqüències de la línia de Barcelona a partir d’aquest dilluns

Hi haurà vuit sortides diàries, quatre des de la capital catalana i quatre des d’Andorra, lluny de les vint que hi havia abans de la pandèmia

Un dels busos que fa la línia entre Andorra i Barcelona.
Un dels busos que fa la línia entre Andorra i Barcelona. Albert Belis

Després d’un any, l’empresa Directbus ha decidit tornar a programar vuit viatges diaris en la línia de Barcelona, quatre amb sortida des d’Andorra i quatre més des de la capital catalana. A més, l'ampliació de freqüències arriba amb promocions en els abonaments per al públic en general i també per als estudiants.

L’empresa Directbus, que opera la línia d’Andorra a Barcelona (estació de Sants i aeroport del Prat), ha anunciat que a partir d’aquest dilluns mateix dobla les freqüències d’aquesta línia d’autobusos i, d’aquesta manera, passa de quatre a vuit viatges diaris, quatre des d’Andorra i quatre des de la capital catalana. “Esperem que la desescalada continui en augment, i que cada vegada la gent viatgi més; de fet, hem pres aquesta decisió perquè ja hem tingut més demanda”, ha explicat Bartumeu Gabriel, director general d'Autocars Nadal.

En concret, des d’Andorra sortiran cap a Barcelona quatre autocars: 6.15, 11.15, 15.15 i 20.15 hores, i des de Barcelona 6.15, 11.45, 15.45 i 20.45 hores. Per poder donar aquest servei, han hagut d’afegir dos conductors i un autobús més. A més, fan una promoció de 22 viatges en un abonament que costa 18,5 euros per viatge. Al mateix temps, han decidit rellençar l’abonament d’estudiant, amb 24 viatges per 16 euros cadascun. Per accedir a aquest abonament, cal acreditar la condició d’estudiant a Barcelona.

Els estudiants i el públic en general es podran beneficiar de descomptes en els abonaments

“Hem decidit ampliar les freqüències sobretot pels estudiants, ja que hem sabut que a Barcelona hi haurà classes presencials”, ha afirmat Gabriel. “També hem notat més moviment de turistes, tot i que ara mateix encara és insuficient -ha assegurat-, però encara estem en temporada baixa, i fins que no arribi l’hivern no hi haurà l’augment que toca”.

Abans de la pandèmia, Directbus feia vint viatges a Barcelona. Gabriel espera que de cara a l’hivern es puguin recuperar, tot i que dependrà de com evolucionin les dades. A partir del novembre evaluaran si és rendible tornar a la situació anterior. Ara bé, “jo soc molt optimista perquè podem donar garanties, i les ganes d’esquí i de sortir hi són”, ha dit.

Tot i la situació encara de pandèmia, el bus de Barcelona pot viatjar al cent per cent d’ocupació, però s’han de complir algunes mesures sanitàries, com ara dur la mascareta i posar-se gel hidroalcohòlic, i la neteja del vehicle un cop ha acabat el servei.

Sense xifres del nou abonament

Pel que fa a les línies interurbanes i el nou abonament de 30 euros mensuals, el director general d’Autocars Nadal ha explicat que l’estan fent servir els que ja tenien contractat un abonament mensual, a partir d’una renovació automàtica, però que encara no tenen dades de nous usuaris. “Hem d’esperar a final de mes, de moment encara no hem notat un increment de viatgers, perquè quan arrenca tot és després de Meritxell”, ha explicat.

Dos usuaris esperant l'autobús a la parada de la Dama de Gel

Relacionat

Estrena de l’abonament d’autobús amb satisfacció, però sense presses

Etiquetes

Comentaris

Trending