Incomoditat a la Creu Roja davant de les nombroses pròrrogues del servei de transport sanitari

Els vehicles i l’equip humà són els principals damnificats per aquests allargaments i la incertesa del temps que durarà

Un vehicle de transport sociosanitari de la Creu Roja.
Un vehicle de transport sociosanitari de la Creu Roja. CREU ROJA ANDORRANA

Incomoditat. Així és com se sent Creu Roja després de la nova pròrroga del transport sociosanitari fins al 30 de setembre. Una decisió que va en detriment dels vehicles, que es van desgastant, i els tècnics tenen neguit i incertesa sobre el seu futur. El que té clar l'ONG és que no es presentarà en cas d'haver-hi concurs, però queden a disposició de l'executiu per si hi hagués qualsevol imprevist amb aquest que, en principi, ha de sortir per adjudicar el servei.

La nova pròrroga, fins a 30 de setembre del 2022, que dimecres publicava el Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA) perquè Creu Roja Andorra continuï prestant el servei de transport sociosanitari manté la incertesa de quant de temps haurà d’assumir el servei, creant “incomoditat” a l’entitat. “Des del moment en què es té la voluntat de fer un concurs, de reparacions es fan les mínimes, vehicles nous no es compren, i, per tant, l’eina principal es deteriora cada vegada més”, ha indicat el director de l’ONG, Jordi Fernández. Tot i això, estima que es pot perllongar gairebé un any la situació si es té en consideració que “el temps d’espera per les entregues d’aquesta tipologia de vehicles és de 6 a 10 mesos”, per tant, demana que “surti al més aviat possible”.

A banda del desgast lògic dels vehicles, el col·lectiu de tècnics que treballen en el servei també es veu afectat per la "incertesa del futur" i que provoca "neguit", però que, com ha recordat Fernández, "per conveni hauran de passar a l'empresa que guanyi el concurs". "És un punt on ven poc poden intervenir", ha lamentat.

“Com auxiliars dels poders públics, estarem sempre que faci falta, si no es fa el concurs, no es presenta ningú o no es pot adjudicar, en oferirem per continuar. Estem predisposats”

Que hagi de sortir un concurs, no és oficial, però "entenem que si hi ha pròrrogues i no hi ha una renovació de conveni, és perquè es privatitzarà o, com a mínim, es farà concurs perquè les empreses privades es puguin presentar", ha puntualitzat el director de l'ONG. Davant d'aquest fet, i no és la primera vegada, que Fernández confirma que "no ens traurem un registre de comerç i no ens presentarem. El concepte de competir amb empreses privades no és el concepte que ha de definir Creu Roja Andorrana", ha insistit. De fet, ha confirmat que aquesta decisió -la de no presentar-se si es fa un concurs- "s'ha traslladat al ministeri".

La porta, però no la tanca del tot, però sense que estigui a les seves mans. "Com auxiliars dels poders públics, estarem sempre que faci falta, si no es fa el concurs, no es presenta ningú o no es pot adjudicar, ens oferirem per continuar. Estem predisposats", ha assegurat.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending