Els comerciants del Pas insten a la reobertura de la frontera però no a qualsevol preu

Consideren que s'ha de trobar l'equilibri perquè una arribada massiva de turistes no provoqui un rebrot de la pandèmia i obligui a un nou confinament

Comentaris

Un carrer del Pas de la Casa
Un carrer del Pas de la Casa Altaveu

Els comerciants del Pas de la Casa consideren necessaria la reobertura de la frontera amb França però no a qualsevol preu. Consideren que s'ha de trobar l'equilibri per evitar que una arribada massiva de compradors francesos, com va succeïr al Pertús, pugui provocar un rebrot de la malaltia de la Covid-19.

La situació del comerç al Pas de la Casa és crítica perquè com diu Jean-Jacques Carrié,president  d'Iniciativa Publicitària, "no podem viure només dels clients locals". Tot i això afirma que no són partidaris de forçar la situació. "No podem obrir ràpidament i sense tenir totes les garanties", explica. "Cal que es tinguin en compte els criteris sanitaris per evitar que hi pugui haver una propagació del virus. S'ha d'obrir frontera amb garanties i fer les coses ben fetes", ha destacat.

La frontera per accedir a Andorra està tancada i només hi poden accedir els treballadors transfronteres i els transports de mercaderies. La decisió del govern de França d'autoritzar els seus ciutadans a fer vacances però només a l'interior del pais també ha estat un gerro d'aigua freda per la població encampadana tot i que els comerciants esperen tenir-me més detalls i, sobretot, si Andorra es considera una destinació domèstica.  Estan disposats a col·laborar amb el Govern i amb el comú encampadà per a la campanya d'estiu "però tot dependrà de la reobertura de la frontera", com indica Carrié.

L’esllavissada a l’RN22  d'ara fa una mica més d'un any i el tancament anticipat de la temporada d'esquí a causa de la pandèmia ja havien deixat molt tocat el comerç de la població.

 

Comentaris

Trending