El comerç recupera el pols prepandèmia

L’activitat a les botigues torna a ressorgir amb l’arribada de turistes francesos i catalans, que ajuden a recuperar xifres del 2019

Imatge de l'avinguda Meritxell.
Imatge de l'avinguda Meritxell.

A l’eix comercial fa unes setmanes que es torna a veure ambient i gentada. L’arribada de turistes catalans i francesos a Andorra és un fet, i les botigues situades a les avingudes principals recuperen xifres equivalents al 2019. “Hem recuperat l’activitat d’abans de la pandèmia”, afirma Joan Iglesies, de Wom. No ha sigut l’únic comerciant en pensar-ho, majoritàriament es troben satisfets amb el que han estat veient els darrers caps de setmana.

Aquest pont, principalment, s’han pogut veure turistes catalans als carrers, que han aprofitat el festiu per apropar-se a les botigues. “Ens ha semblat que els andorrans han marxat, però han arribat molts espanyols”, indica Dolors Capdevila, de CHG. Això no és positiu per a tota mena de comerç, ja que per al tabac són més exigents. “Els francesos ens deixen més diners, però així i tot hem treballat bé aquest cap de setmana”, afirma Rémy Guasch, de Les 1000 pipes.

Francesos o catalans, la qüestió és que les facilitats en la mobilitat entre fronteres ha portat una mica de tranquil·litat, sobretot als petits comerços que han de competir amb les grans superfícies. “Hem notat molt l’afluència de gent les darreres setmanes, ahir va ser gairebé com un dissabte, s’ha notat que avui no és festiu a tots els llocs i tancarem una mica abans, però ho fem satisfets”, comenta Imma, de Denver. Aquest sentiment és recurrent, “a nosaltres ens arriben tant turistes com residents, estem tenint una bona afluència”, expliquen a la joieria Pons & Bertomeu.

És ben cert que, fins i tot avui, que s’acaba el pont festiu, a l’avinguda hi havia un bon volum de visitants. “Per a nosaltres maig i juny no són els millors mesos, però s’ha notat la retornada de l’ambient a la botiga i als carrers”, ha afirmat Iglesies. Temporada alta o no, Capdevila i Guasch confirmen la gran afluència de persones, aquest últim, comentant que “sempre s’hi veu molta gent, ni que sigui passejant”.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending