Comencen els treballs de consolidació dels fonaments a l’edifici afectat a l’avinguda Santa Coloma

S'estan fent injeccions de resina al peu de la façana principal del número 28 i després es començarà la investigació de l'origen de les esquerdes que han aparegut

Un camió de l'empresa que està fent els treballs iniciats aquest dimarts.
Un camió de l'empresa que està fent els treballs iniciats aquest dimarts.

Tal com va avançar el cònsol menor d’Andorra la Vella, David Astrié, avui s’han iniciat les obres per consolidar els fonaments amb injeccions de resina a l’edifici situat al número 28 de l’avinguda Santa Coloma d’Andorra la Vella. Les tretze famílies van ser desallotjades el passat divendres i es van fer els treballs previs per col·locar els puntals. El termini establert és d’unes dues setmanes i els tècnics confien en complir-ho.

La primera acció consisteix en unes injeccions de resina al peu del pilar de la façana, tal com ha explicat l’enginyer contractat per la propietat, José Luis González. Es tracta d’una actuació, que segons diu podrà estar acabada entre demà i demà passat. A partir d’aquí, “podrem començar la investigació de l’origen de les esquerdes”. No vol parlar d’hipòtesis fins que no es tingui una conclusió, malgrat que els veïns coincidissin que les esquerdes van sortir a partir de les obres iniciades al terreny de davant.

obres antic aparcament giberga
Obres a l'antic aparcament Giberga.

González ha explicat que “les escletxes més importants se segellaran per veure si les injeccions han estat efectives”. Sobre la resta, diu, “volem estar segurs que els moviments estan estabilitzats abans d’arreglar la resta de fissures i pintar”.

L’enginyer té l’esperança que en dues setmanes com es va anunciar els treballs s’hagin enllestit i els veïns puguin tornar a casa seva. Les tretze famílies van marxar de casa seva el passat divendres a la tarda i estan allotjades la majoria en dos hotels de la capital i la resta a casa de familiars. A l’interior de l’edifici no s’hi pot accedir sense la presència dels bombers. De fet, si algun veí ha d’entrar al seu pis a buscar alguna pertinença ho ha de fer acompanyat d’un membre del cos d’extinció d’incendis i salvament.

obres avgda santa coloma 28
Estat de l'immoble número 28 de l'avinguda Santa Coloma, aquest migdia.

Les actuacions se centren en el número 28 de l’avinguda Santa Coloma, malgrat que reconeix que hi ha moviments menors al número 26 i a l’hotel Bellpí que també està al costat.

Comentaris (3)

Trending