Cerimònia per la pau a la missa ortodoxa mensual a l’església de Sant Julià

L’ofici, que té lloc aquest dissabte, coincideix amb el conflicte bèl·lic per la invasió russa d’Ucraïna

Una imatge de l'església de Sant Julià i Sant Germà, buida, amb l'altar al fons.
Una imatge de l'església de Sant Julià i Sant Germà, buida, amb l'altar al fons. T. S.

L’església parroquial de Sant Julià de Lòria viurà aquest dissabte una missa ortodoxa amb un component especial, ja que coincideix amb el conflicte bèl·lic originat per la invasió russa d’Ucraïna amb el seu balanç de víctimes i desplaçats.

Les misses ortodoxes són més llargues que les catòliques i en el cas de la que té lloc a Sant Julià de Lòria hi assisteixen habitualment ciutadans ucraïnesos i russos. Per a l'Església ortodoxa no existeix la Primera Comunió, mentre que la Comunió és realitzada amb pa i vi i en ella es evoca l'Esperit Sant. Els sacerdots ortodoxos poden contreure matrimoni, tot i que, si ho fan, no podran arribar a ser bisbes. La missa només pot ser celebrada un cop a el dia en el mateix altar. Abans de combregar el sacerdot, passa  la copa, que simbolitza la sang de Crist, pel corredor de l'església.

La cerimònia a Sant Julià l’oficia Seraphim Pavlov que és rus nacionalitzar espanyol. Està al capdavant de la parròquia de l’Anunciació del barri barceloní de Vallcarca, església ortodoxa russa que segueix el patriarcat de Moscou.  Pavlov, és  l’hegumen, el superior d'una comunitat monàstica a l'orient cristià.

Etiquetes

Comentaris

Trending