Una campanya contra l'ús de mascaretes passa dels fanals i dels semàfors a les parades de bus

Després dels papers escrits a mà i amb bolígraf, ara és el torn d'un suposat missatge de l'Organització Mundial de la Salut

Part del cartell aparegut en algunes parades de clípol.
Part del cartell aparegut en algunes parades de clípol. Altaveu

Les marquesines de les parades de bus han aparegut als darrers dies amb uns suposats cartells de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) on es questiona, per exemple, l'ús de les mascaretes. Des de fa setmanes, també han fet acte de presència a la zona de Prat de la Creu, avinguda Tarragona i Prada Casadet, missatges enganxats als semàfors i als fanals on s'afirma que l'ús de la mascareta provoca efectes nocius.

Els papers, escrits a mà i amb bolígraf contenen missagtes pseudocientífics amb referència a malalties respiratòries o dermatològiques amb l'aparició de pàpules (grans vermells) i pústules que es localitzen al voltant de la boca i a la barbeta. En aquests missatges també es nega que les vacunes siguin útils per prevenir malalties.

L'empresa concessionària de la publicitat a les parades del clípol s'encarrega de fer la neteja de les marquesines que sovint s'omplen de cartells anunciant actes o proposant demandes de feina. L'aparició però dels cartells amb un presumpte missatge de l'OMS en castellà no és un fet habitual. En el text s'afirma també que les persones assimptomàtiques no transmeten la infecció i hi ha el logotip de l'organització de la salut.

Els darrers cartells han aparegut a Escaldes-Engordany mentre que en altres parròquies com és el cas de Sant Julià de Lòria les marquesines estan totalment netes de qualsevol anunci que no sigui el de pagament. És el cas de la parada que aplega més viatgers que és la del Prat Gran, davant del nou edifici del comú lauredià. L'empresa responsable de la publicitat s'ha queixat sovint de pintades en els anuncis o del deteriorament de les marquesines amb el trencament de vidres.

Les companyies explotadores del servei s'han trobat fins i tot amb cartells amb diverses propostes a l'interior dels propis busos.

 

 

 

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending