L’Automòbil Club presenta el primer Centre de Tecnificació Digital per als seus pilots

S'ha instal·lat a Ordino i és el primer pas per desenvolupar un extens i ambiciós projecte en l’àmbit dels esports electrònics

Un dels simuladors del centre.
Un dels simuladors del centre. ACA

S’ha inaugurat a Ordino el primer centre d’entrenament d’automobilisme digital. L’Automòbil Club d’Andorra (ACA) i l’empresa andorrana Virtual Sim Racing han unit esforços per fer realitat el primer centre de tecnificació digital del país, amb total de 200 m2, sis simuladors de pilotatge i un simulador de realitat virtual, tot situat a les instal·lacions del Centre Esportiu.

En una primera fase, l’espai estarà obert fins al 15 de gener. El nou centre ofereix la possibilitat de practicar l’automobilisme amb simuladors per a tothom i serà també el centre de tecnificació que l’ACA tindrà de manera permanent per als seus pilots, incorporant un nou model d’entrenament en el Programa de Joves Pilots ACA.

Denis Marot, president de la comissió ACA · Esports, ha expressat: “Per a la divisió esportiva de l’ACA, la posada en marxa del Centre és un pas ferm cap al futur, ens permet explorar de manera real el ‘motorsport’ digital i oferir un complement imprescindible en la formació de joves pilots”. En la mateixa línia, Toti Sasplugas, secretari general de l’ACA, ha afirmat: “el Centre ens ofereix moltes possibilitats per desenvolupar el nostre projecte de ‘motorsport’ digital. És, d’entrada, un laboratori perfecte on assajar totes les oportunitats de l’automobilisme digital i dels esports electrònics. Permet fer un gran salt qualitatiu en els entrenaments dels nostres joves pilots i ens permet començar a construir una nova  i àmplia base de pilots ‘digitals’, que entrenin i competeixin en el món digital. També serà el punt de partida des d’on explorarem tots els camps de l’automobilisme digital, com la creació de campionats i la construcció de simuladors, i un banc d’assaig del projecte per desenvolupar la disciplina de muntanya en l’entorn digital”.

Virtual Sim Racing és una plataforma andorrana amb l'objectiu de desenvolupar la tecnologia necessària per proporcionar als jugadors la millor experiència 

Per la seva banda, Alejandro Hevia, de Virtual Sim Racing, ha manifestat: “Virtual Sim Racing és una empresa dedicada a la creació i comercialització de circuits, vehicles de competició i simuladors per a ús particular o professional. Desenvolupem competicions pròpies en l'àmbit internacional i per a tercers, com per exemple la Federació Italiana d'Automobilisme i l'escuderia i fabricant de prototips de competició Wolf. Virtual Sim Racing és una plataforma nascuda a Andorra amb l'objectiu de desenvolupar la tecnologia necessària per proporcionar als jugadors la millor experiència en sim racing possible. En aquest sentit ens integrem al projecte ACA eSports Sim Racing per oferir la nostra experiència en el sector dels eSports”.

Jordi Serracanta, conseller de Promoció Turística i Esports d’Ordino, ha posat en valor: “Tot i la situació que vivim, des del comú seguim donant suport a projectes esportius innovadors. Amb aquesta obertura, la parròquia i el país tindran el primer centre de tecnificació digital, un espai on fomentar el talent esportiu digital i on fer cultura de club, promoure la indústria creativa i de continguts d’eSports. També és un projecte que complementa l’oferta turística i està alineat amb la Reserva de la Biosfera, en tant que és sostenible i tecnològic”.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending