Les autoescoles es mantenen fermes davant la pandèmia

Les primeres dificultats produïdes per la situació sanitària s’hi han superat amb èxit, portant aquest sector a una còmoda “nova normalitat”

Un cotxe d'autoescola al camp de pràctiques de Govern.
Un cotxe d'autoescola al camp de pràctiques de Govern. SFGA/J.A.VILADOT

Un any després de veure com es paralitzaven les pràctiques, les autoescoles han aconseguit una estabilitat dins de l’estranya normalitat que comporta la pandèmia. Tot i que també s’hi han vist afectats, com qualsevol altre sector econòmic, han pogut recuperar la seva activitat pràcticament habitual. Això sí, sempre adaptada a les mesures necessàries per garantir la seguretat d’alumnes i monitors.

Les fonts consultades per l’Altaveu coincideixen a dir que un dels punts més conflictius continua sent el retard als exàmens pràctics. És una de les esperances de millora a futur pròxim, però també asseguren que s’hi han acostumat. “Abans totes les autoescoles anàvem a la mateixa hora per examinar els nostres alumnes, ara ho fem en dos torns”, comenten des de l’Autoescola Principal.

L’activitat presencial als centres també s’hi ha mantes amb certa normalitat. Els monitors confirmen que, per ells, és millor que els alumnes acudeixin per practicar amb els tests teòrics. Per tant, han adaptat les aules i han creat tot un protocol d’higiene amb gel desinfectant, guants d’un sol ús i distància de seguretat. Així i tot, a l’Autoescola Olímpica indiquen que molts alumnes prefereixen fer les proves en línia. Aleshores, al centre han habilitat tot un seguiment digitalitzat de cada alumne i, d’aquesta manera, poder oferir la mateixa ajuda que tindria si acudís de manera presencial al centre.

La gent ha acudit a les autoescoles per aconseguir carnets professionals, veient amb ells una possible sortida laboral

No ha resultat un any fàcil, ni per als monitors, ni per als alumnes. Com a qualsevol sector, les dificultats econòmiques dels clients s’hi han vist reflectides. Tot i això, asseguren que els alumnes s’han reinventat: “s’ha animat una mica el sector dels carnets professionals, molta gent ha acudit a nosaltres per aconseguir-hi permisos de camioners, autocars, i més. La gent ha pensat que podria ser una bona manera de trobar-hi una sortida laboral”.

El balanç de les autoescoles andorranes, per tant, és bastant positiu. Inicialment, va resultar complicat per les dificultats d’adaptar les mesures de seguretat i distància social. Dins d’un vehicle resulta impossible mantenir més d’un metre i mig entre persones. Però, finalment, s’ha estabilitzat el ritme d’activitat, que pareixia alentit a primeries de la pandèmia, i les autoescoles i els joves es mantenen motivats per continuar treballant.

Comentaris

Trending