L’associació de dones visita el copríncep episcopal

Part de la nova junta directiva ha presentat a Joan-Enric Vives els objectius, treballs i projectes per als pròxims anys

D'esquerra a dreta, Mireia Maestre, Mònica Codina, Joan-Enric Vives, Cristina Rico i Clàudia Cornella.
D'esquerra a dreta, Mireia Maestre, Mònica Codina, Joan-Enric Vives, Cristina Rico i Clàudia Cornella. Bisbat d'Urgell

Aquest dijous quatre membres de l’Associació de Dones d’Andorra (ADA), han visitat el Palau episcopal de la Seu d’Urgell. Allà, l’arquebisbe i copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, ha rebut aquesta representació de la nova Junta de l’ADA. La trobada s’ha aprofitat per traslladar els objectius, treballs i projectes per al quadrienni 2021-2025.

La nova junta directiva de l’ADA, que es va estrenar fa quatre mesos aproximadament, ha fet les darreres setmanes una ronda de visites a diverses entitats. Aquest dijous ha estat el torn del copríncep episcopal, que les ha rebudes a la Seu d’Urgell. Fins allà s’haurien traslladat la presidenta, Mònica Codina, la vicepresidenta, Cristina Rico, i les vocals, Mireia Maestre i Clàudia Cornella.

A la trobada que s’ha celebrat, i segons explicat el Bisbat, l’ADA hauria presentat al copríncep les finalitats de la seva associació, que es va fundar el 1994. A més, també haurien parlat sobre els treballs i projectes als quals s’enfrontaran els pròxims quatre anys. Entre els objectius plantejats per la nova junta directiva es troba l’empoderament de la dona treballadora i empresària o els canvis a l’Institut de la dona, entre altres. A més, l’ADA treballa obertament per la legalització de l’avortament.

Codina ha explicat que se li han presentat tots els temes que tenen a sobre la taula ara mateix. Entre ells, precisament l’avortament. “Hem mantingut una conversació molt interessant”, ha assegurat la presidenta, “cadascú tenim una visió i així ho hem exposat”. Afirma que, dintre d’aquesta ronda de visites mencionada anteriorment, han cregut convenient visitar el Bisbat com a entitat del país. La reunió ha durat diverses hores, per tal de poder intercanviar visions i per poder explicar els objectius que es plantegen, i des de l’associació “estem molt contentes amb el tracte”.

Des del Bisbat asseguren que l’ambient de la trobada ha estat en tot moment cordial. A més, Vives hauria animat a les components de l’ADA a tot el que es referia a la conquesta de major igualtat i reconeixement dels valors de la dona dins la societat andorrana.

DSC 9188
Les components de l'ADA amb el copríncep episcopal.

 

Comentaris

Trending