Argentina només autoritza un vol de 33 passatgers des de Madrid la propera setmana

L’avió sortirà dimecres al vespre des de Madrid i el consolat de Barcelona ofereix places a 550 euros, però la seva capacitat és molt limitada

Un avió d'Air Europa.
Un avió d'Air Europa.

Els temporers argentins que encara es troben atrapats a Andorra podrien tenir la setmana vinent una nova opció per retornar al seu país. El govern de la Casa Rosada ha autoritzat un nou cronograma de vols, entre els quals s’inclou un des de Madrid per dimecres al vespre. Això sí, amb places molt limitades: únicament 33 viatgers.

Tot i que els avions organitzats conjuntament per Ski Andorra i el Govern van permetre el retorn d’una bona quantitat de persones, encara són molts els argentins que es troben al Principat. Ho estan des que, al març, el seu govern va decidir tancar l’espai aeri com a mesura per fer front a la crisi del coronavirus. Des de llavors, l’executiu d’Alberto Fernández ha anat autoritzant amb comptagotes vols.

Ara s’ha publicat un nou cronograma d’avions pels propers dies. I la veritat és que no es pot dir que doni moltes expectatives de retorn per als temporers argentins. Tot just tres vols des d’Europa i només un, des de Madrid. Serà el que operarà Air Europa i que sortiria la nit del dimecres de Barajas per arribar ja el dijous a Ezeiza. Amb tot just 33 places.

Cal recordar que des del grup Varados en Andorra, que va setmanes que intenta ajudar a la repatriació dels argentins s’ha xifrat en més de mil els que encara romanen al Principat. A més, es lamenta que, inicialment, el preu del vol era absolutament prohibitiu: 1.125 euros. Un cost massa elevat per a pràcticament tots els temporers. En les darreres hores, però, s’hauria solucionat la situació, ja que el mateix grup ha indicat que des del consolat s’estarien oferint passatges a 550 euros.

El grup confia que aquestes opcions reduïes per tornar es puguin millorar en les properes setmanes. De fet, hi ha més vols des de Madrid pendents de rebre el vistiplau de les autoritats de la Casa Rosada. En aquest cas, Aerolíneas Argentinas tindria previst avions pel 14 i el 21 de juny.

Etiquetes

Comentaris

Trending