L’aeroport Andorra-la Seu compta amb un nou helicòpter de rescat

L’aparell ja ha fet una cinquantena d’actuacions de diversos tipus des de l’11 de juny que es troba de manera permanent al Pirineu

El nou helicòpter de l'Aeroport d'Andorra   La Seu d'Urgell
El nou helicòpter de l'Aeroport d'Andorra La Seu d'Urgell Twitter de Bombers de Catalunya

Avui s’ha presentat oficialment la nova unitat de rescat aeri conjunta entre els Bombers de Catalunya i el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que té la seva base a l’Aeroport Andorra – La Seu d’Urgell. Concretament, s’ha incorporat un nou helicòpter amb personal mèdic amb la tripulació habitual, formada per dos especialistes del grup GRAE. Aquest aparell es va estrenar el passat 11 de juny, i ja ha fet una cinquantena d’actuacions de diversos tipus, deu d’elles amb la intervenció d’un metge.

L’helicòpter és un model BELL429, un dels que té millors prestacions d’Europa. Es preveu que l’aparell estigui operatiu des de l’Aeroport d’Andorra – La Seu d’Urgell en dies de risc ordinari i que es traslladi a Trívia en caps de setmana, ponts i períodes de vacances. Els bombers, en una piulada, han indicat que, amb aquest nou element “millorem així la resposta operativa en les actuacions de rescat”.

 

Segons informen diversos mitjans de comunicació catalans, el director de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments català, Joan Delort,  ha indicat que el nou helicòpter donarà servei 365 dies a l’any, en contraposició dels 200 que era habitual.  D’altra banda, l’adjunt del SEM de serveis especialitzats i extraordinaris, Chus Cabañas, ha explicat que la metgessa que s’incorpora a l’equip que actuarà des de l’helicòpter té coneixement de tècniques de rescat en muntanya i per atendre de manera immediata a les persones al lloc dels fets.

Comentaris

Trending