Sobrecost de prop de 180.000 euros en la remodelació dels entorns de la parcel·la on s’havia de construir The Cloud

El comú d’Andorra la Vella aprovarà aquesta tarda el pagament d’aquesta quantitat extra, que se sumaria als 1,26 milions pels quals es va adjudicar el projecte

Terreny qye havia d'acollir The Cloud
Terreny qye havia d'acollir The Cloud

Les obres a la zona de l’antiga caserna de bombers i la que havia estat la seu de les oficines d’Andorra Telecom, dos edificis enderrocats en el marc del fallit projecte de The Cloud, sempre han comportat polèmica. I, probablement, ho tornaran a fer aquesta tarda en el marc de la remodelació i embelliment que es va fer als carrers de l’entorn (de la Borda, Prat Primer, Sant Salvador i Bonaventura Riberaygua). El projecte, adjudicat ara fa un any per la corporació, acabarà tenint un sobrecost de 178.000 euros.

Justament, el pagament d’aquesta quantitat extra no prevista en el contracte inicial serà un dels punts que es debatrà, i presumiblement s’aprovarà, en la sessió de comú prevista aquesta tarda. Les obres es van adjudicar el desembre del 2018 a  l’empresa Copsa. Inicialment, el concurs va ser contractar per un import d’1,26 milions d’euros. Els treballs, que han servit per embellir i donar un rentat de cara als carrers adjacents a la parcel·la d’Andorra Telecom, s’han fet ja però, segons fonts consultades per Altaveu, han acabat suposant un cost superior al que s’havia estimat inicialment.

Ara, i un cop l’empresa adjudicatària ha presentat la documentació que justifica el sobrecost, la corporació ha d’aprovar el que, tècnicament, es denomina ampliació de contracte. En concret, validar el pagament a Copsa d’aquesta quantitat extra, que segons les fonts consultades, frega els 178.000 euros. Això suposaria una mica menys del 15% del pressupost sota el qual es van encarregar el projecte.

L’operació ha rebut el vistiplau de la intervenció comunal. Ara bé, una validació crítica, ja que en l’informe es recriminen alguns punts del procediment que no s’haurien fet de forma totalment adequada. És el que es coneix, tècnicament, com a salvetats.

Així, un dels retrets és que la constructora hauria presentat al comú les diferents factures que justifiquen el sobrecost sense que hi hagi hagut el que es denomina fase de compromís i acceptació. Malgrat això, intervenció ha acabat validant-ho i, per tant, previsiblement, ni que sigui únicament amb els vots de la majoria, s’acabarà aprovant el pagament. En global, doncs, les obres d’urbanització dels carrers de la Borda, Riberaygua, Prat Primer i Sant Salvador hauran suposat un dispendi pel comú proper als 1,44 milions.

Cal tenir present que algun dels espais sobre els quals s’ha actuat poden tenir una vida efímera. I és que podrien veure’s afectats pel projecte, ja anunciat per Andorra Telecom, per a la construcció d’un nou edifici per a les seves oficines i espais d’atenció al client. Així queda reflectit en el pressupost que la companyia de telecomunicacions ha enviat al Consell General de cara a l’exercici 2020.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending