Sis persones vinculades a un grup empresarial lauredià, detingudes en una operació ‘anticontraban’

La policia va practicar els arrestos per ordre de la Batllia, que ja investigava des de feia un temps els ‘moviments’ del comerç i agència de transport per les sospites del ‘modus operandi’

La policia ha denominat \'Operació Lliri\' la investigació duta a terme.
La policia ha denominat \'Operació Lliri\' la investigació duta a terme.
Sis persones vinculades a un grup empresarial lauredià dedicat al transport de viatgers i a la venda al comerç i al detall de diversos productes, entre altres tabacs i licors, han estat detinguts en el marc d’una operació contra el contraban. La investigació feia un temps que estava judicialitzada i, fins i tot, en algunes ocasions ja s’hauria advertit els responsables de la societat dels ‘excessos’ que presumptament estarien cometent. Tots els detinguts van quedar en llibertat després de passar a disposició judicial. No ha transcendit, però, la seva situació processal.

Les detencions, segons que ha comunicat avui el cos d’ordre, es van practicar dilluns de la setmana passada entre poc després de les set del matí i les set de la tarda. Tots els arrestats viurien al Principat -n’hi ha de nacionals i altres que no ho són- i les seves edats estan compreses entre els 21 i els 62 anys. Segons fonts coneixedores del cas, entre els detinguts hi hauria algun responsable de l’empresa -qui estaria a l’epicentre de tot plegat, suposadament, és un andorrà de 48 anys- i, també, alguns empleats. Els arrestos es van practicar per ordre de la Batllia instructora ja que els ‘moviments’ de l’empresa ja feia un temps que estaven sent analitzats, i la policia hauria batejat el dispositiu com a ‘Operació Lliri’ en referència al fet que el comerç en qüestió, entre altres coses, també ven plantes.

Les detencions es van realitzar sota l’acusació genèrica d’haver comès presumptament els delictes de blanqueig de diners o valors i tràfic de mercaderies sensibles i alhora fer-ho com a associació il·lícita. Segons les fonts consultades, s’acusaria els detinguts, en diferents graus, de fomentar o directament de fer contraban de tabac i, alhora, d’introduir en el sistema financer els diners productes d’aquella activitat il·lícita. Cap dels arrestats no tenia cap tipus d’antecedent. En alguns casos, s’aprofitava els viatges efectuats per la divisió de transport del grup per, suposadament, dur a terme l’activitat il·lícita. Ja fos introduir tabac als països veïns, ja fos reportar diners cap al Principat. I com que els detinguts estaven sota el paraigua del mateix grup empresarial, per això se’ls imputa també, almenys en el moment de la detenció, el delicte d’actuar en associació il·lícita.

Altres detencions

Els arrestos en el marc de l’‘Operació Lliri’ van ser sis de les 21 detencions que hi va haver durant la setmana passada. La majoria per conduir sota els efectes de l’alcohol i veure’s, o no, implicats en accidents de danys materials. A més, hi va haver cinc detencions més vinculades amb agressions. Tres dels detinguts ho van ser per baralles a l’entorn de locals d’oci nocturn. I dos més tenien a veure amb agressions de tipus sexista.

La intervenció més notable es va produir aquest darrer diumenge poc abans de les deu del matí en un edifici d’Andorra la Vella. Un home resident de 24 anys va ser detingut com a presumpte autor dels delictes contra la intimitat i la inviolabilitat de domicili, contra la integritat física, contra la funció pública i contra el patrimoni. L’arrestat havia entrat al domicili de la seva ex-parella sense el seu consentiment. Una vegada al pis, l’agressor va donar un parell de bufetades a la interessada, va causar diferents destrosses en el mobiliari de l’habitatge i va trencar un aparell de telefonia mòbil valorat en mil euros. A més a més, en ser controlat pels agents interventors, el jove va oposar una forta resistència al seu control, i un dels agents va patir lesions en un colze.

Comentaris

Trending

Com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i soferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús.