SDP exigeix que també s'augmenti la pensió dels jubilats que han cotitzat a Andorra i que resideixen fora

Els progressistes consideren discriminatori que només s’incrementi la prestació econòmica del paquet de mesures socials als qui resideixen a Andorra i per tant, demana un tracte igualitari

El candidat progressista, Josep Roig, i el president del partit, Jaume Bartumeu, durant la compareixença.
El candidat progressista, Josep Roig, i el president del partit, Jaume Bartumeu, durant la compareixença.
La formació política Progressistes Socialdemocràcia i Progrés (SDP) es mostra en contra de la proposta del paquet de mesures socials del Govern demòcrata de Toni Martí en què es anunciar va que s’augmentava únicament les pensions dels jubilats que resideixen en l’actualitat a Andorra. SDP considera que és una mesura “clarament discriminatòria” perquè no es té en compte aquells que han marxat als seus països d’origen, de manera que ells no tindran cap augment “extraordinari en la seva pensió”. Per aquest motiu, demana al Govern que “posi seny i rectifiqui”.

Segons exposa el comunicat dels progressistes, l’argument del candidat i actual ministre d’Afers Socials, Xavier Espot, és que la mesura social només s’adreça a compensar el cost de la vida a Andorra. Mentre que, SDP exposa que hi ha molts jubilats que han marxat “o han hagut de marxar pels augments de lloguers i del cost de la vida” al Principat, de manera que han retornat als seus països d’origen, que majoritàriament són Espanya i Portugal. 

Progressistes SDP també recorda al govern de Martí que el reglament de coordinació de les seguretats socials europees “no permet reduir les prestacions dineràries concedides a persones assegurades per l’únic motiu que ells mateixos o membres de la seva família resideixin en un altre en un altre Estat”.

De tal manera, que des de la formació política estan convençuts que la Unió Europea no estarà d’acord amb admetre “la igualtat de tractament dels treballadors europeus que hagin cotitzat a Andorra pel que fa a la pensió de jubilació”. Ja que precisament, si ho fes, estaria admetent que hi ha ciutadans de dues categories, aquells que s’han jubilat i que viuen a Andorra i els que han retornat al seu país d’origen o d’elecció.

Comentaris

Trending