SDP lamenta el ridícul i el fracàs que el Govern està fent amb l’heliport

Més enllà de la despesa feta ja en estudis tècnics per no res fins ara, la formació progressista destaca la pobra imatge donada davant les autoritats franceses

-
-
Socialdemocràcia i Progrés (SDP) ha denunciat el ridícul fet pel Govern davant les autoritats franceses en matèria de transport i aviació i han lamentat la despesa inútil fins ara que s’ha fet en estudis sobre un eventual heliport nacional que està molt lluny de ser una realitat. Entre les diverses alternatives d’ubicació que s’han analitzat, s’haurien invertit ja un milió d’euros. La sensació que té la formació progressista és que l’opció de construir un heliport ara per ara està en via morta i semienterrada.

El parlamentari d’SDP Víctor Naudi va fer una demanda d’informació relacionada amb el projecte de l’heliport nacional. Entre altres coses, al conseller general se li ha fet arribar una còpia de la carta firmada per la ministra francesa encarregada del Transport en què li denegava la la petició perquè la direcció general de l’Aviació Civil (DGAC) fes un informe sobre l’emplaçament de les Tresoles, el darrer indret on s’ha estudiat la ubicació de l’equipament. 

Naudi ha explicat que, certament amb molta diplomàcia, la ministra es va treure de sobre la demanda per no veure’s embolicada i menys encara esquitxada en l’afer. Segons el parlamentari progressista, la titular ministerial francesa indica als seus homòlegs andorrans quina és la millor forma de procedir. I lamenta, això sí, segons Naudi, que quan les autoritats franceses ja havien valorat altres propostes, el Govern els posi sobre la taula una altra alternativa “implorant-los un informe favorable”.

El conseller ha lamentat que el Govern ha gastat ja molts més diners dels que inicialment havia reconegut tan sols en estudis tècnics. I ha incidit “en el fracàs” i la “incapacitat” de l’executiu per desencallar un equipament sobre el qual fa temps que batalla i respecte del qual ha proposat diversos emplaçaments sense que cap hagi acabat de rutllar per diversos motius.

Comentaris

Trending